Pàgines

diumenge, 3 de juny del 2018

Pastís Sant Marc Thermomix
















Per començar hem de preparar el pa de pessic, l’almívar, la crema de rovells i la nata

Pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina (farina amb llevat) o farina de rebosteria
1 pessic de sal

Escalfem el forn a 180º
Col·loquem la papallona  i posem en el vas , els ous i el sucre i programem 6min/37º/vel 4.
Quan acabi, tornem a programar 6min/vel 4 sense temperatura.
Obrim la tapa i afegim la farina i la sal al voltant de la papallona i programem 4seg/vel3
la mescla en un motlle de 22 cm que prèviament haurem engreixat.
Ho posem al forn de 20 a 25minuts a 180º

Almívar
Millor fer-lo el dia abans
Per cada 100 g d’aigua 130 de sucre
Opcional
suc de ½ llimona la pell de la llimona
algun licor
alfàbrega

Posar el sucre, l’aigua i el que es desitgi.
Programar 7min/100º/vel 2
Per perfumar-lo es pot substituir una part de l’aigua per algun licor, o algun suc, cafè...
Es pot utilitzar fred o calent, pel pa de pessic millor fred
Es pot guardar varies setmanes en la nevera ben tancat.

Si es vol mes espès es pot fer amb 50g d’aigua i 100 de sucre.

Crema de rovells
100g sucre
100g d’aigua
6 rovells
1 cullerada d’aigua

Posem en el ‘ el sucre i l’aigua i programem 13min/varoma/ve 1 sense posar el got perquè evapori.
Trèiem la tapa perquè  s’evapori.
En un vol posem els 6 rovells d’ous amb una cullerada ’aigua i ho remenem.
Anem afegim  l’almívar reservat sense parar de remenar quan el tenim tot posem la papallona i l’hi aboquem els rovells, programem 11min/90º/vel 1
Podem congelar les clares per altres coses.
Nata muntada
500g nata (Asturiana, l’Ato no puja bé)
80 g de sucre glaç

Hem de tenir el vas de la Thermomix i la nata molt freds.
Col·loquem la papallona, remenem molt bé la nata, li tirem i programem a vel 3,5.
No contem el temps, anem mirant com va, segons la temperatura i la nata pot trigar mes o menys. Si està molt fred al voltant del minut.

Preparem el San Marcos.
1.      Tallem el pa de pessic,
2.      Posem el almívar per la meitat i per sobre del pastís
3.      Posem la crema de rovells per la meitat
4.      Si volem podem posar una capa de nata al mig
5.      Tapem el pastis i li posem la crema de rovells
6.      Posem sucre morè pel damunt
7.      Ho cremem amb el soplet
8.      Posem la nata a la màniga pastissera i decorem tot el voltant del pastís












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada