Per començar hem de preparar el pa de
pessic, l’almívar, la crema de rovells i la nata
Pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina (farina amb
llevat) o farina de rebosteria
1 pessic de sal
Escalfem el forn a 180º
Col·loquem la papallona i posem en el vas , els ous i el sucre i
programem 6min/37º/vel 4.
Quan acabi, tornem a programar
6min/vel 4 sense temperatura.
Obrim la tapa i afegim la farina
i la sal al voltant de la papallona i programem 4seg/vel3
la mescla en un motlle de 22 cm
que prèviament haurem engreixat.
Ho posem al forn de 20 a
25minuts a 180º
Almívar
Millor fer-lo el dia abans
Per cada 100 g d’aigua 130 de sucre
Opcional
suc de ½ llimona la pell de la llimona
algun licor
alfàbrega
Posar el sucre, l’aigua i el que es
desitgi.
Programar 7min/100º/vel 2
Per perfumar-lo es pot substituir una part
de l’aigua per algun licor, o algun suc, cafè...
Es pot utilitzar fred o calent, pel pa de
pessic millor fred
Es pot guardar varies setmanes en la nevera
ben tancat.
Si es vol mes espès es pot fer amb 50g
d’aigua i 100 de sucre.
Crema de rovells
100g sucre
100g d’aigua
6 rovells
1 cullerada d’aigua
Posem en el ‘ el sucre i l’aigua i
programem 13min/varoma/ve 1 sense posar el got perquè evapori.
Trèiem la tapa perquè s’evapori.
En un vol posem els 6 rovells d’ous amb una
cullerada ’aigua i ho remenem.
Anem afegim
l’almívar reservat sense parar de remenar quan el tenim tot posem la
papallona i l’hi aboquem els rovells, programem 11min/90º/vel 1
Podem congelar les clares per altres coses.
Nata muntada
500g nata (Asturiana, l’Ato no puja bé)
80 g de sucre glaç
Hem de tenir el vas de la Thermomix i la
nata molt freds.
Col·loquem la papallona, remenem molt bé la
nata, li tirem i programem a vel 3,5.
No contem el temps, anem mirant com va,
segons la temperatura i la nata pot trigar mes o menys. Si està molt fred al
voltant del minut.
Preparem el San Marcos.
1. Tallem el pa de pessic,
2. Posem el almívar per la meitat i per sobre del pastís
3. Posem la crema de rovells per la meitat
4. Si volem podem posar una capa de nata al mig
5. Tapem el pastis i li posem la crema de rovells
6. Posem sucre morè pel damunt
7. Ho cremem amb el soplet
8. Posem la nata a la màniga pastissera i decorem tot el
voltant del pastís
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada