Ingredients per a 4 persones
1 sèpia de ¾ de kg
1kg de pèsols desgranats
2 cebes
2 tomàquets
Oli verge extra
sal
Elaboració
1.
Netejar la sèpia, llençar la tinta i guardar la melsa,
tallar-la a quadrats de e x 2 cm i les potes de forma regular.
2. Les
cebes tallades ben fines i els tomàquets ratllats.
3. Posar
la sèpia que hem tallat en una cassola, cobrir-la d’aigua, posar-li oli i
deixar a foc mitjà que s’evapori l’aigua, i per tant s’estovi la sèpia uns 12
minuts.
4. Quan
ja no quedi aigua afegir-hi la ceba, deixar sofregir a foc lent i fins que quedi
rossa, aproximadament 20 minuts.
5. Tirar-hi
el tomàquet, deixar també sofregir, que confiti. 5 minuts. (Si t’agrada el gust potent de la sèpia, és el moment d’afegir
al sofregit la melsa que havíem reservat.
Personalment penso que no fa falta, ja te prou gust)
6. S’hi
afegeixen els pèsols, es couen una mica amb el sofregit i s’hi aboca aigua
calenta, però sense cobrir-ho perquè els pèsols trauran la seva aigua. Si son
molt tendres han de coure 5 minuts, si no ho són tant uns 10 minuts.
7.
Si el suc ha quedat molt líquid es pot afegir
una mica de farina dissolta amb aigua. Deixar-ho coure 2 minuts mes, apagar el
foc i deixar-ho reposar 3 minuts abans de servir-ho.
Es pot substituir els pèsols per carxofes, en aquest cas les carxofes, si
són tendres, les haurem de deixar coure uns 10 minuts.
Sèpia amb carxofes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada