Pàgines

diumenge, 19 d’abril del 2020

Sèpia amb pèsols





























Ingredients per a 4 persones
1 sèpia de ¾ de kg
1kg de pèsols desgranats
2 cebes
2 tomàquets
Oli verge extra
sal


Elaboració
1.       Netejar la sèpia, llençar la tinta i guardar la melsa, tallar-la a quadrats de e x 2 cm i les potes de forma regular.
2.       Les cebes tallades ben fines i els tomàquets ratllats.
3.       Posar la sèpia que hem tallat en una cassola, cobrir-la d’aigua, posar-li oli i deixar a foc mitjà que s’evapori l’aigua, i per tant s’estovi la sèpia uns 12 minuts.
4.       Quan ja no quedi aigua afegir-hi la ceba, deixar sofregir a foc lent i fins que quedi rossa, aproximadament 20 minuts.
5.       Tirar-hi el tomàquet, deixar també sofregir, que confiti. 5 minuts. (Si t’agrada  el gust potent de la sèpia, és el moment d’afegir al sofregit  la melsa que havíem reservat. Personalment penso que no fa falta, ja te prou gust)
6.       S’hi afegeixen els pèsols, es couen una mica amb el sofregit i s’hi aboca aigua calenta, però sense cobrir-ho perquè els pèsols trauran la seva aigua. Si son molt tendres han de coure 5 minuts, si no ho són tant uns 10 minuts.
7.       Si el suc ha quedat molt líquid es pot afegir una mica de farina dissolta amb aigua. Deixar-ho coure 2 minuts mes, apagar el foc i deixar-ho reposar 3 minuts abans de servir-ho.

Es pot substituir els pèsols per carxofes, en aquest cas les carxofes, si són tendres, les haurem de deixar coure uns 10 minuts.

Sèpia amb carxofes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada