Pàgines

dissabte, 20 de novembre del 2021

Magret amb salsa de fruits del bosc

 


Ingredient
Pel magret
Un magret per a dues persones
Sal, pebre i oli
Aigua mineral
 
Per la salsa de fruits del bosc
200ml de fons de vedella
4 cullerades de melmelada de fruits del bosc
Un raig de llimona
30g de mantega
 
Per les patates forneres
Patates
Ceba
Alls
Oli, sal i pebre
 
Elaboració
Magret
El magret d’ànec és un dels talls d’au que més es cuinen sense entendre el què és ni implica.
El primer pas és marcar amb un ganivet el magret de la part de la pell. Això ens ajudarà a obtenir una pell més cruixent, una cocció homogènia i treure el màxim de greix.
A una paella gairebé sense oli comencem a cuinar el magret per la part de la pell a foc mitjà
El secret d’aquest plat és: 70% cocció de l’ànec per la part de la pell, 10% cuinar la part de la carn i el 20% restant deixar-ho reposar al plat.
A la mateixa paella on s’ha cuinat l’ànec es saltegen els bolets i els posarem a la base d’un plat de servei amb el magret tallat a rodanxes a dalt i uns fruits secs o uns segments de cítrics.

Salsa fruits vermells
Reduir el fons de vedella una mica.
Afegir les 4 cullerades de melmelada de fruits del bosc, deixar bullir una estona.
Tirar-hi un raig de suc de llimona.
Al final afegir la mantega, remenar fins que estigui desfeta.
 
Patates forneres
Posar oli en una cassola, fer daurar els 3 o 4 grans d’all.
Afegir les patates i la ceba tallades primes.
Deixar coure una bona estona fins que les patates i la ceba són cuites i algunes ja estan daurades. S’ha de coure a foc mitjà.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada