Pàgines

diumenge, 10 de desembre del 2023

Calamars farcits a l'estil Nandu Jubany

 


Ingredients per 8 persones

8 calamars no gaire grans

½ kg de carn de botifarres

300 Ceba ratllada

2 grans d’all

5 cullerades soperes de salsa de tomàquet

50g de sobrassada

40g Pinyons

12 Prunes

12 Orellanes

100g de pèsols

Julivert

Escuradents

Oli, sal i pebre

Vi blanc sec

10 g de xocolata

½ l de fumet

1ou

Farina

Una mica de pa ratllat

2 carquinyolis o galetes

 

Elaboració

Netejar els calamars, i separar les potes i les ales del cos. Tallar les potes i les ales ben petites.

En un vol posar la botifarra crua, les potes i les ales de calamars, 1ou, i el pa ratlla, (va molt bé agafar un tros de pa congelat i ratllar-lo amb la Thermomix). Posar aquesta massa en una màniga pastissera i anar omplint els calamars. Quan els tenim plens posar l’escuradents al final perquè no s’escapi el farcit. Amb la massa que ens queda fer unes mandonguilles, enfarinar-les i reservar-les.

Posar el pinyons, les orellanes i les prunes en remull amb aigua calenta per què s’hidratin  i reservar.

En una cassola posar un raig d’oli, esperar que s’escalfi i posar-hi els calamars i les mandonguilles. Els calamars no els enfarinarem perquè les mandonguilles ja porten farina. Quan veiem que està una mica daurat retirar-ho de la cassola.

Amb el mateix oli sofregir la seva ratllada, i els dos grans d’all pelats,  ha de quedar una mica daurada. Quan ja la tenim hi posem les cullerades de salsa de tomàquet, si no en tenim ho podem fer amb tomàquet natural ratllat, trigarà més però serà igual de bo.

Quan tenim el sofregit de ceba i tomàquet i posem la sobrassada i la remenem fins que es fongui.

Ara hi posem un raig de vi blanc i esperem que s’evapori.

Mentrestant fem una picada amb: julivert, carquinyolis o galetes, la xocolata, un parell d’ametlles i el fumet.

Ja podem posar els calamars i les mandonguilles a la cassola i deixem que es rosteixin uns minuts, quan veiem que ja està hi posem la picada i el fumet, si creiem que en falta una mica podem afegir una mica d’aigua. Deixem coure uns 5 minuts i afegim els fruits secs, pinyons, orellanes i prunes, també hi posem uns quants pèsols, ho tapem i ho deixem coure uns 5 minuts més tapat. Els temps són aproximats i hem d’anar controlant.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada