Ingredients per 8 persones
8 calamars no gaire grans
½ kg de carn de botifarres
300 Ceba ratllada
2 grans d’all
5 cullerades soperes de salsa de tomàquet
50g de sobrassada
40g Pinyons
12 Prunes
12 Orellanes
100g de pèsols
Julivert
Escuradents
Oli, sal i pebre
Vi blanc sec
10 g de xocolata
½ l de fumet
1ou
Farina
Una mica de pa ratllat
2 carquinyolis o galetes
Elaboració
Netejar els calamars, i separar les potes i les ales
del cos. Tallar les potes i les ales ben petites.
En un vol posar la botifarra crua, les potes i les
ales de calamars, 1ou, i el pa ratlla, (va molt bé agafar un tros de pa
congelat i ratllar-lo amb la Thermomix). Posar aquesta massa en una màniga
pastissera i anar omplint els calamars. Quan els tenim plens posar
l’escuradents al final perquè no s’escapi el farcit. Amb la massa que ens queda
fer unes mandonguilles, enfarinar-les i reservar-les.
Posar el pinyons, les orellanes i les prunes en remull
amb aigua calenta per què s’hidratin i
reservar.
En una cassola posar un raig d’oli, esperar que
s’escalfi i posar-hi els calamars i les mandonguilles. Els calamars no els
enfarinarem perquè les mandonguilles ja porten farina. Quan veiem que està una
mica daurat retirar-ho de la cassola.
Amb el mateix oli sofregir la seva ratllada, i els dos
grans d’all pelats, ha de quedar una
mica daurada. Quan ja la tenim hi posem les cullerades de salsa de tomàquet, si
no en tenim ho podem fer amb tomàquet natural ratllat, trigarà més però serà igual
de bo.
Quan tenim el sofregit de ceba i tomàquet i posem la
sobrassada i la remenem fins que es fongui.
Ara hi posem un raig de vi blanc i esperem que
s’evapori.
Mentrestant fem una picada amb: julivert, carquinyolis
o galetes, la xocolata, un parell d’ametlles i el fumet.
Ja podem posar els calamars i les mandonguilles a la
cassola i deixem que es rosteixin uns minuts, quan veiem que ja està hi posem
la picada i el fumet, si creiem que en falta una mica podem afegir una mica
d’aigua. Deixem coure uns 5 minuts i afegim els fruits secs, pinyons, orellanes
i prunes, també hi posem uns quants pèsols, ho tapem i ho deixem coure uns 5
minuts més tapat. Els temps són aproximats i hem d’anar controlant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada