Pàgines

divendres, 19 de gener del 2024

Fumet a l'estil de'n Nandu Jubany

 


Ingredients

2 cebes de Figueres

1 porro

2 pastanagues de manat

4 tomàquets

½ cabeça d’all

Branques  de julivert

Una mica de fonoll

Una branqueta d’àpid

Sal

Pebre negre en gra

100g d’oli d’oliva

1, 5 cap de rap

Jo no hi he posat galeres, peix de roca i escamarlans perquè no en tenica

4l d’aigua

 

Elaboració

Posar l’oli en una olla, afegir-hi la ½ cabeça d’all i esperar que es dauri una mica, posar-hi la ceba, les pastanagues i el porro, tot tallat d’una mida similar i esperar que es rosteixi una mica. Tallar els tomàquets a trossets, quan veiem que la ceba i el porro es comencen a daurar afegir el tomàquet, esperar una 5 minuts i afegir el peix. Posar-hi el julivert, l’àpid, i la branqueta de fonoll. Donar unes quantes voltes i afegir l’aigua freda, esperar que bulli, escumar bé totes les impureses que hi ha i deixar coure 25minuts. Acabat aquest temps deixar ¼ d’hora que reposi i passar-ho pel xino i colar-ho  amb un colador més fi.

Ja tenim el fumet fet

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada