Ingredients
470 g de farina W
220
380 g d’aigua del
temps
9 g de llevat fresc
9 g de sal
Oli d’oliva per untar
la safata
Per amanir
2 cullerades soperes
d’oli
2 cullerades
soperes d’aigua
2 branquetes de
romaní
Sal en escames
Elaboració
Diluir el llevat en
l’aigua i barrejar amb la farina i la sal. Deixar en repòs durant 20 minuts.
Amb les mans humides, doblegar la massa en forma de sobre al damunt del marbre
i deixar-la en repòs uns altres 20 minuts. Repetir l’operació de plegat i repòs
2 vegades més.
Col·locar la massa
en un recipient prèviament untat amb oli. Reservar en la part més freda de la
nevera un mínim de 24 hores i un màxim
de 72 hores. Si no s’utilitza la massa a les 24 hores de repòs, s’ha de des
gasificar, pressionant amb el puny i tornar-la a posar a la nevera.
Folrar una safata
amb paper de forn untat generosament amb oli. Bolcar la massa i estirar-la suaument
amb els dits untats amb oli fins que ocupi tota la safata. Si ofereix
resistència deixar-la en repòs 10 minuts
més i prosseguir l’estirat amb conta de no xafar-la. Deixar que pugi durant 30
minuts.
Repartir les
fulletes de romaní. Batre l’oli i l’aigua i amb una cullereta anar mullant la
massa amb aquesta barreja, i tot seguit posar-hi la sal d’escames.
Escalfar el forn a
230º, amb escalfor a dalt i a baix, durant 20-25 minuts
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada