Pàgines

dimarts, 20 de maig del 2025

Salmó marinat


Ingredients

Una cua de salmó oberta per la meitat i sense espines

300g  de sal aprox

300g de sucre aprox

Una cullerada d’anet tallat petit

Pebre negre

Oli

Elaboració

Traiem totes les espines que puguin quedar, es poden treure amb unes pinces

Posem pebre negre al damunt del salmó

En un bol fem la barreja de sucre i sal i afegim l’anet tallat petit solament les fulles. Les mides de la sal i el sucre depenen de com sigui de gran el tall de salmó. Si en falta se’n pot fer més i si en sobre es guarda perfectament.

En una safata posem una capa de sal, sucre i anet i posem el salmó al damunt amb la pell a sota.

Cobrim tot el salmó amb la resta de sal li sucre

Ho tapem amb film transparent  i a sobre hi posem pes, jo hi he posat tetra bricks de llet. El tenim a la nevera 48 hores, si fos la part de llom, que es més gruixuda, potser hauria d’estar més temps. Si volem podem anat treien l’aigua que fa al cap de 24 hores.

Un cop passat els dos dies el rentem amb aigua freda i l’eixuguem amb paper de cuina.

L’anem tallant tant prim com puguem i el posem en una safata amb oli d’oliva, que es maceri.

Un cop fet, es pot congelar amb l'oli i quan es descongeles queda molt bo


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada