Ingredients
Una cua de salmó oberta per la meitat i sense
espines
300g de
sal aprox
300g de sucre aprox
Una cullerada d’anet tallat petit
Pebre negre
Oli
Elaboració
Traiem totes les espines que puguin quedar, es
poden treure amb unes pinces
Posem pebre negre al damunt del salmó
En un bol fem la barreja de sucre i sal i
afegim l’anet tallat petit solament les fulles. Les mides de la sal i el sucre depenen
de com sigui de gran el tall de salmó. Si en falta se’n pot fer més i si en
sobre es guarda perfectament.
En una safata posem una capa de sal, sucre i anet
i posem el salmó al damunt amb la pell a sota.
Cobrim tot el salmó amb la resta de sal li
sucre
Ho tapem amb film transparent i a sobre hi posem pes, jo hi he posat tetra bricks
de llet. El tenim a la nevera 48 hores, si fos la part de llom, que es més
gruixuda, potser hauria d’estar més temps. Si volem podem anat treien l’aigua
que fa al cap de 24 hores.
Un cop passat els dos dies el rentem amb aigua
freda i l’eixuguem amb paper de cuina.
L’anem tallant tant prim com puguem i el posem
en una safata amb oli d’oliva, que es maceri.
Un cop fet, es pot congelar amb l'oli i quan es descongeles queda molt bo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada