Pàgines

dimecres, 21 d’octubre del 2015

Croquetes de rostit





Base del rostit
400 g de carn magra de porc (de la part del coll)
400 g de carn de vedella, de la part de l’espatlla o del coll (més melosa)
1 o 2 ¼ de pollastre 
2 o 3 cebes grans  
oli d'oliva
sal
llard, no n’hi vaig posar
una mica de vi ranci

Salsa beixamel, jo la vaig amb la Thermomix
800ml de llet
170 g de farina
100 g de mantega
Sal, pebre, nou moscada

Rostit
Posem oli a la cassola, hem de ser generosos amb l’oli perquè hem de fer un rostit de cassola per caramel•litzar la carn, que quedi ben daurada. 
Tallem la carn a daus, com si fos per estofar i ho posem dins de l’olla, que es vagi rostint. Ho deixem 15 o 20 minuts. Després s’hi afegeix la ceba, els alls i una mica de vi ranci. Perquè vagi caramel•litzant lentament s’hi afegeix una mica d’aigua. 
Segons la Montserrat Figueras, tapar la cassola i deixar coure fins que estigui  ben cuit, és a dir hagi deixat anar tota l’aigua i s’ha l’hagi begut. S’ha de coure a foc molt lent.
Podem agafar una fetge gras, el tallem a trossos i el saltem en una paella a part mig minut i l’afegim a la resta de carn. Ho rectifiquem de sal.

Un cop tenim la carn rostida, l’aboquem a un colador xinès i separem el greix que queda del rostit. Passem la carn per la màquina de picar amb el forat gros una sola vegada. També podem picar-ho amb el braç elèctric.
Li tirem greix a la carn picada i l’anem treballant fins que trobi el punt. Un cop la carn agafa el punt que s’enganxa, hi posem la beixamel. Ho remenem fins que la carn queda fixada.
Un cop acabat el farciment, es guarda a la nevera dins una mànega pastissera transparent. S’aplana perquè quan es tregui de la nevera perdi el fred abans..

Beixamel 
Desfem bé la mantega, sense que bulli. Hi tirem la farina i la deixem coure a foc molt lent uns 10 o 15 minuts. S’ha de tenir paciència i la farina no ha d’agafar color.
D’altra banda es bull la llet a foc lent. Després afegim la llet a la farina i la mantega, i hi ratllem una mica de nou moscada i la ceba. Podem fer la beixamel amb la Thermomix.

El que va molt bé, trinxar la carn i reservar. Fer la beixamel amb la Thermomix, la meitat del que diu la recepta i quan està feta afegir-hi la meitat del rostit i que es barregi dins de la Thermomix, a continuació repetir l'operació per la resta del rostit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada