Pàgines

dimecres, 13 de febrer del 2019

Farcellet de col amb mongetes



Ingredients
1 col arrissada (ara esta en el seu millor moment)
Mongetes del ganxet
Porro
Botifarra
Cansalada ibèrica una mica
Farina
Oli
Brou

Elaboració:
Posem les mongetes en remull la nit abans, amb aigua embotellada. El matí coem  les mongetes amb l'olla ràpida, 15 minuts amb les dues ratlles taronges.
Netegem la col retallant els troncs més gruixuts i deixant les fulles senceres. les bullim amb aigua i sal durant 3 o 4 minuts i les refredem ràpidament amb aigua freda. Les col·loquem a sobre un drap  perquè s'eixuguin bé
Fem una bola ben compacta amb cadascuna de les fulles, procurant que no hi quedi gens d'aigua. Les enfarinem i les fregim, hi ha gent que les arrebossa també amb ou.
Amb les botifarres fem unes pilotilles, les enfarinem, les fregim i les reservem.
Posem la cassola al foc amb una mica d'oli i primer, fregim la cansalada, quan esta feta la trèiem i sofregim el porro.
Quan tenim el porro una mica daurat ja hi podem afegir: els farcellets, les pilotilles, la cansalada i les mongetes. Ho cobrim amb el brou i ho deixem coura uns 15 minuts a foc fluix.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada