Ingredients per a 4 persones
4 verats de 300 g cada una
1 kg de patates tendres mitjanes
6 cebes tendres mitjanes
16 alls tendres prims
300 ml d’aigua mineral
4 tomàquets madurs
100 gr d’olives negres d’Aragó
1 copa de vermut blanc sec
Fonoll fresc, sal, pebre negre
100 ml d’oli d’oliva.
Elaboració
·
Treure els filets del verat, demanar al peixater
que ens faci els filets. Ja a casa treure les espines que trobem al mig del
verat amb un ganivet que talli molt, s’ha de fer un tall al llarg de les
espines banda i banda i treure totes les espines.
·
Tallar les patates a grills, reservar.
·
Pelar les cebes de la primera pell i tallar a
grills, reservar.
·
Els alls si són fins, nomé
·
Ratllar els tomàquets madurs i mesclar-los amb la copa de vermut i
un xic de fonoll fresc picat, reservar.
·
Treure els pinyols de les olives.
·
Col·locar al fons d’una safata per anar al forn,
les patates, les cebes, i els alls tendres ben barrejats, amanir-ho amb l’oli,
sal i pebre i l’aigua mineral, tapar la
safata amb paper d’alumini, posar-ho al forn ben calent a 200º, durant 15 minuts.
·
Treure i llençar
el paper de plata de la safata del forn, remenar el vegetals fornejats i
repartir-hi a sobre les olives despinyolades i els filets de verat, (que prèviament
haurem posat en salmorra durant 5 minuts) Els col·loquem amb la pella sobre. Amb
l’ajut d’una cullera, posar un xic del suc oliós de la cocció al damunt de cada
filet de verat, acabar de fornejar a 200º només 5 minuts més. Ja es pot servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada