Ingredients: 10 persones
- 2 kg Entrecot sense os potser de vedella o de bou, millor que tingui una mica de greix
- 1 ampolla de vi blanc o cava
- Herbes, orenga, sàlvia,
marduix...
- Oli abundant
- Sal i pebre
Elaboració
Per salar bé la carn cal posar en sal morra 2h.
Per salar bé la carn cal posar en sal morra 2h.
Posar la carn a maridar amb el vi blanc o el
cava, per un Kg de carn ½ litre de vi, oli,
pebre negre i les herbes aromàtiques. Cal que estigui amb el vi unes
hores i donar-li un parells de voltes
per tal que l’agafi l’aroma.
Posar oli en una cassola i quan estigui
calent posar-hi la carn, segellar-la i quan estigui rossa tirar-hi el suc de
maridar. Farà una mica d’escuma.
Preescalfar el forn a 200º i en el moment de posar la carn al forn baixar-lo a 180º , per cada kg cal tenir-lo 20'.
La carn estarà al punt quan la temperatura al cor de la carn sigui de 55º
La carn estarà al punt quan la temperatura al cor de la carn sigui de 55º
En el cas que el suc no s’hagi reduït prou,
treure la carn i deixar reduir la salsa sola fins que agafi el color que ens
agradi, podem afegir més vi o aigua per tal de augmentar la quantitat de salsa.
Un cop acabat es pot fer una variació,
afegir una cullerada de melmelada de fruites vermelles i una mica de mantega a
la salsa i queda diferent i molt bo.
Es pot acompanyar d'un puré de patates amb poma.
Es pot acompanyar d'un puré de patates amb poma.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada