Pàgines

dimecres, 21 d’octubre del 2015

Roastbeeff




Ingredients: 10 persones
  • 2 kg Entrecot sense os potser de vedella o de bou, millor que tingui una mica de greix  
  • ampolla de vi blanc o cava
  • Herbes, orenga, sàlvia, marduix...
  • Oli abundant
  • Sal i pebre
  
Elaboració
Per salar bé la carn cal posar en sal morra 2h.
Posar la carn a maridar amb el vi blanc o el cava, per un Kg de carn ½ litre de vi, oli,  pebre negre i les herbes aromàtiques. Cal que estigui amb el vi unes hores i donar-li  un parells de voltes per tal que l’agafi l’aroma.
Posar oli en una cassola i quan estigui calent posar-hi la carn, segellar-la i quan estigui rossa tirar-hi el suc de maridar. Farà una mica d’escuma. 
Preescalfar el forn a 200º i en el moment de posar la carn al forn baixar-lo a 180º , per cada kg cal tenir-lo 20'.
La carn estarà al punt quan la temperatura al cor de la carn sigui de 55º
En el cas que el suc no s’hagi reduït prou, treure la carn i deixar reduir la salsa sola fins que agafi el color que ens agradi, podem afegir més vi o aigua per tal de augmentar la  quantitat de salsa.

Un cop acabat es pot fer una variació, afegir una cullerada de melmelada de fruites vermelles i una mica de mantega a la salsa i queda diferent i molt bo.  
Es pot acompanyar d'un puré de patates amb poma.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada