Ingredients
per 14 persones
1 pollastre de 3.2kg ( la cassola fa 33cm)
400g prunes
200 g pinyons
400 g dàtils
400g de orellanes
unes quantes panses
150ml de vi ranci
150ml de vi ranci
100ml de brandi
un vaset d'aigua
dos talls de cansalada blanca
un tros de botifarra
una bossa d'escalunyes
un brot de farigola i de romaní.
Netejar el pollastre i salpebrar,
Fregir una botifarra que prèviament haurem desfet en oli, esperar que la botifarra és fregeixi. Posar tota la fruita: prunes, dàtils, panses, orellanes i que es vagin fregint una mica. En una paella a part daurar els pinyons i posar-los a la paella, afegir una mica d'aigua perquè s'estovi.
Farcir el pollastre, cosir-lo amb fil tridàlia
Escalfar el forn a 180º.
Escalfar el forn a 180º.
Fregir la cansalada i quan estigui una mica daurada afegir les escalunyes, que es fregeixin una mica.
Agafar la creuset, posar oli a sota que cobreixi be el fons, posar el pollastre farcit al damunt i la cansalada amb les escalunyes als costats. Posar-lo al forn tapat durant 30' a 180º.
Passat aquest temps, afegir el vi ranci, el brandi, l'aigua, la farigola i el romaní. Baixar el foc a 140º i posar-lo durant 2h (cada 30' anar-lo regant).
Passat aquest temps, treure la tapa i gratinar-lo suaument fins que quedi daurat.
Presentar-lo i per servir-lo és millor desfer-lo a la cuina, filetejant els pits de pollastre i desfent les cuixes i les besanques. Regar-lo una mica amb el seu suc.
Agafar el farcit del pollastre i el que ens va sobrar i posar-ho a la cocotte un moment i servir-lo en una safata fonda. Servir pollastre i farciment.
Ha quedat molt bo i tendre, fins i tot els pits de pollastre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada