Ingredients per a 4 persones
500 gr. de carn de vedella de la part del Jarret o del conill, tallat a
daus grossos i regulars
500 gr. de carn de porc del coll, tallada a daus grossos i regulars
¾ de pollastre (opcional)
4 tomàquet
2 cebes
2 cebes
3 grans d’all
1 fulla de llorer, farigola, sàlvia, orenga
100 ml d’oli d’oliva verge
Sal i pebre
50 gr. De greix de porc (opcional)
100ml de vi ranci
Dues llesques de pa sense crosta, remullades amb llet
1 llauna de 50gr de paté de foie gras,
200 ml de llet
Aigua mineral
Sal i oli d’oliva verge
Rostit
En una platera per anar al forn ben a la mida de la quantitat que cuinarem,
col·locar-hi la carn i les verdures, tot net, a trossos i ben mesclat; no ha de
quedar apilat. Amanir-ho amb la sal el pebre i si es vol el llorer. Regar-ho
amb l’oli i posar-hi el greix de porc. Entrar-ho al forn ben calent a 200º
durant 45 minuts. Durant aquest temps el rostit prendrà color.
Treure la platera del forn i ruixar amb el vi ranci, girar tots el
talls i totes les verdures i tornar-ho a entrar al forn a 170º durant 30 minuts
més.
Tornar a retirar la plàtera del forn, girar de nou tots els talls i
totes les verdures i a 150º deixar continuar rostin al forn durant 30 minuts
més.
És el moment de passar per la picadora: la carn i les verdures
rostides, les dues llesques de pa remullat amb llet i el paté de foie gras.
Abocar-ho a una cassola i afegir-hi el suc colat del rostit mesclat amb 200ml
de llet. Coure a mig foc sense parar de remenar, només 4 minuts, tota aquesta
pasta de carn rostida i afinar de sal.
Posar aquesta pasta dins mànigues pastisseres per a desprès fer els
canelons.
Bullir les plaques.
Posar a bullir les plaques de pasta en aigua bullint, sal i oli el temps
que ens indiqui la marca, procurar deixar-la al dente. Un cop cuita posar-la un
instant amb aigua freda i posar-la damunt d’un drap. Farcir les plaques amb la
pasta que hem fet.
Beixamel
Segons la Thermomix
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada