Ingredients
Rodó de l’espatlla o llata de vedella
2 o 3 cebes grans
4 o 5 grans d’all
2 tomàquets petits i madurs
Oli d'oliva
Sal i pebre
Un got de vi ranci
Oli d'oliva
Sal i pebre
Un got de vi ranci
Una raig de moscatell
Farigola
Una mica de sàlvia
Elaboració
Salpebrem la carn, també podem posar la carn en
sal morra, si es llata, l'hem de tenir dues hores i queda molt bé.
Posem oli a la cassola, hem de ser generosos
amb l’oli perquè hem de fer un rostit de cassola i s'ha de caramel·litzar la carn,
que quedi ben daurada.
Posem els alls aixafats, quan estan daurats i posem la ceba tallada.
A mitja cocció, afegim els tomàquets que han de ser petits i madurs, tallats per la meitat, la branca
de farigola i la sàlvia. Deixem que les verdures es vagin estovant.
Li tirem el got de vi ranci i el raig de moscatell i anem donant voltes
el rostit de tant en tant. Tapem la cassola que es vagi rostint, si veiem que li falta una mica de brou li podem afegir una mica d'aigua
Hem de deixar coure-la una bona estona, entre 1:30h i 2h.
Quan veiem que la carn ja està ben cuita, està tova, la trèiem. Si veiem que la salsa te molt de líquid la deixem reduir. Passem la salsa pel colador xinès.
Mentrestant anem tallant la carn amb un tallador d’embotits
perquè sigui més primeta,
Quan la salsa ja està reduïda hi tornem a posar la carn i que
faci una mica xup xup.
Aquesta carn es pot fer el dia abans i quan la vulguem menjar, tallem la carn, escalfem la salsa, l'hi afegim i deixem que bulli una mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada