Pàgines

dilluns, 25 de gener del 2021

Amanida amb ou poche i diversos ingredients

 


Ingredients

Enciam de varies classes, si pot ser mesclum va bé.

Escarola

Ous

Fonoll

Ceba tendra

Favetes amb oli

Pernil

Pipes de gira-sol

Pinyons

Crostons

Mostassa de mel

Oli, sal

 

Elaboració

·       Netejar i escorre l’enciam i l’escarola.

·       Tallar el fonoll i la ceba a la Juliana

·       Escorre les favetes

·       Tallar el pernil petit i barrejar-lo amb una mica d’oli verge

·       Fregir els pinyons, que no quedin torrats

·       Preparar els ous poche, agafar un tros de film d’uns 15 cm, pintar-lo per dintre amb oli (perquè no s’hi enganxi l’ou) i posar-lo en un vol. Trencar l’ou i posar-lo a dins del vol on hi tenim el film. Lligar-lo amb un tros de film més prim. Deixar coure amb aigua bullint durant 5 minuts.

·       Quan estiguin cuits treure el fil i reservar-los

·       Fer la vinagreta: per cada 3 cullerades d’oli posar-hi dues de vinagre, mes la sal i una cullerada de postres plena. Barrejar i batre els ingredients.

·       En un vol posem la barreja d’enciams, el fonoll i la ceba tendre i ho amanim amb la vinagreta, donem voltes amb les mans fins que veiem que està ben barrejat.

 Per muntar el plat

Posar al fons del plat l’enciam amanit, pel damunt les favetes, el pernil, les pipes de gira-sol, els pinyons, els crostons i al damunt de tot l’ou.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada