Ingredients
Barat
Carxofes
Oli
Llimona
Sal
Pebre
Alls tendres
Salmorra
Elaboració
Es pot fer amb
diferent peixos, bonítol, lluç,
Demanar al
peixater que ens obri el peix per la meitat i que ens tregui l’espina. A casa hem
d’agafar les pinces i treure les espines de la ventresca i treure el serrell
que queda en els dos lloms. Amb un ganivet esmolat no costa gaire.
Posar el peix
amb salmorra freda de nevera, si no es molt gran amb 7 minuts n’hi ha prou. Assecar
i reservar.
Tallar els alls tendres a rodelles petites i reservar.
Per la maionesa que carxofes. Bullir les carxofes amb sal. Quan estan cuites esperar que es refredin i després agafar simplement els cors, n'hem de tenir uns 200g. Posar-los a la Thermomix amb 20ml de suc de llimona, 50ml d’oli, una mica de pebre i mitja culleradeta de sal. Emulsionar 3min/vel4
Posar el forn a
escalfar a 180º. Fregir els alls tendres fins que agafin una mica de color i
reservar.
Posar una planxa o en una paella amb molt poc oli a escalfar i quan està calenta posar el peix per la part del llom, esperar que agafi una mica de color i donar-li la volta. No ha d’estar cuit del tot. Posar-lo en una safata de forn amb els alls fregits i una mica de pebre i deixar-lo uns 2min al forn per acabar-se de coure.
Servir el peix
amb una mica de maionesa de carxofes i si es vol una mica d’arròs o de patates
bullides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada