Pàgines

dimecres, 16 de febrer del 2022

Barat amb maionesa de carxofes



 







Ingredients 

Barat

Carxofes

Oli

Llimona

Sal

Pebre

Alls tendres

Salmorra

Elaboració

Es pot fer amb diferent peixos, bonítol, lluç,

Demanar al peixater que ens obri el peix per la meitat i que ens tregui l’espina. A casa hem d’agafar les pinces i treure les espines de la ventresca i treure el serrell que queda en els dos lloms. Amb un ganivet esmolat no costa gaire.

Posar el peix amb salmorra freda de nevera, si no es molt gran amb 7 minuts n’hi ha prou. Assecar i reservar.

Tallar els alls tendres a rodelles petites i reservar.

Per la maionesa que carxofes. Bullir les carxofes amb sal. Quan estan cuites esperar que es refredin i després agafar simplement els cors, n'hem de tenir uns 200g. Posar-los a la Thermomix amb 20ml de suc de llimona, 50ml d’oli, una mica de pebre i mitja culleradeta de sal. Emulsionar 3min/vel4

Posar el forn a escalfar a 180º. Fregir els alls tendres fins que agafin una mica de color i reservar.

Posar una planxa o en una paella amb molt poc oli a escalfar i quan està calenta posar el peix per la part del llom, esperar que agafi una mica de color i donar-li la volta. No ha d’estar cuit del tot. Posar-lo en una safata de forn amb els alls fregits i una mica de pebre i deixar-lo uns 2min al forn per acabar-se de coure.

Servir el peix amb una mica de maionesa de carxofes i si es vol una mica d’arròs o de patates bullides.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada