Pàgines

divendres, 18 de febrer del 2022

Salsa de xató

 


Ingredients

4 tomàquets madurs

1 cabeça d’all

3 nyores tallades i sense llavors

40g d’ametlles torrades

40g d’avellanes torrades

200ml d’oli d’oliva verge extra

La molla de ½ llesca de pa

10ml de vinagre de xerès

Sal i pebre           

Elaboració

Escalfar el forn a 190º. Posar al forn els tomàquets nets, sencers i fregats  amb oli i l’all també fregat amb oli durant 25 minuts. Deixar-ho refredar per poder pelar-ho i reservar les polpes.

Posar les nyores en remull amb l’aigua calenta durant 25 minuts. Llavors ja es pot treure la polpa amb una cullera.

Posar en el vas de la batedora, el tomàquet, l’all, la polpa de la nyora, les ametlles i les avellanes torrades i pelades, la molla de pa, l’oli, el vinagre, la sal i el pebre. Triturar-ho molt fi, tastar i afinar de sal i pebre.

Ha de quedar una salsa lligada, però de textura lleugera, reservar a la nevera.

Amanida de Xató

Per a fer l'amanida: netejar l'escarola, esmicolar la ventresca de tonyina, tallar el bacallà a daus, tallar els tomàquets xerri per la meitat i preparar les olives negres d'Aragó.

En un vol posar-ho tot i amanir amb una mica de sal, oli i vinagre. Al final de tot posar la salsa de xató pel damunt.

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada