Ingredients
4 tomàquets
madurs
1 cabeça d’all
3 nyores
tallades i sense llavors
40g d’ametlles
torrades
40g d’avellanes
torrades
200ml d’oli d’oliva
verge extra
La molla de ½ llesca
de pa
10ml de vinagre
de xerès
Sal
i pebre
Elaboració
Escalfar
el forn a 190º. Posar al forn els tomàquets nets, sencers i fregats amb oli i l’all també fregat amb oli durant 25
minuts. Deixar-ho refredar per poder pelar-ho i reservar les polpes.
Posar
les nyores en remull amb l’aigua calenta durant 25 minuts. Llavors ja es pot
treure la polpa amb una cullera.
Posar
en el vas de la batedora, el tomàquet, l’all, la polpa de la nyora, les
ametlles i les avellanes torrades i pelades, la molla de pa, l’oli, el vinagre,
la sal i el pebre. Triturar-ho molt fi, tastar i afinar de sal i pebre.
Ha
de quedar una salsa lligada, però de textura lleugera, reservar a la nevera.
Amanida de Xató
Per a fer l'amanida: netejar l'escarola, esmicolar la ventresca de tonyina, tallar el bacallà a daus, tallar els tomàquets xerri per la meitat i preparar les olives negres d'Aragó.
En un vol posar-ho tot i amanir amb una mica de sal, oli i vinagre. Al final de tot posar la salsa de xató pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada