Ingredients per
a 4 persones
4 cebes de
figueres grans
700ml de brou
Oli, sal i
pebre
20 ml de brandi
Una culleradeta
de farina
Una culleradeta
de sucre
Formatge ratllats
Crostons
Elaboració
Tallar la ceba fina
a la juliana.
Posar oli en una cassola i quan estigui una mica calent posar-hi la ceba, afegim una mica de sal, que ens anirà molt bé perquè la ceba deixi anar l’aigua, afegir el pebre i anar remenant fins que estigui tova sense que agafi color. Aquest procés pot durar uns 25’, aquest és el moment que hi hem de posar el sucre. Afegim el brandi i esperem 1 o 2 minuts que s’evapori. Afegim la culleredeta de farina i deixem que es cogui una mica.
Afegim el brou que prèviament haurem escalfat i deixem coure tot junt uns 15 o 20 minuts a foc suau.
Mentrestant, fem
els crostons, agafem unes llesques de pa de pagès, les tallem a daus petits i les posem en una safata per anar al forn amb una
mica de sal, oli i pebre. Posem el forn a 180º i la safata, amb uns 15 minuts
tindrem els crostrons fet, es millor donar-los un parell de voltes perquè es
torrin bé.
En un bol,
posem la sopa de ceba, els crostons i el formatge ratllat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada