Pàgines

dissabte, 21 de gener del 2023

Sopa de ceba

 


Ingredients per a 4 persones

4 cebes de figueres grans

700ml de brou

Oli, sal i pebre

20 ml de brandi

Una culleradeta de farina

Una culleradeta de sucre

Formatge ratllats

Crostons

Elaboració

Tallar la ceba fina a la juliana.

Posar oli en una cassola i quan estigui una mica calent posar-hi la ceba, afegim una mica de sal, que ens anirà molt bé perquè la ceba deixi anar l’aigua, afegir el pebre i  anar remenant fins que estigui tova sense que agafi color. Aquest procés pot durar uns 25’, aquest és el moment que hi hem de posar el sucre. Afegim el brandi i esperem 1 o 2 minuts que s’evapori. Afegim la culleredeta de farina i deixem que es cogui una mica.

Afegim el brou que prèviament haurem escalfat i deixem coure tot junt uns 15 o 20 minuts a foc suau.

Mentrestant, fem els crostons, agafem unes llesques de pa de pagès,  les tallem a daus petits i les posem en una safata per anar al forn amb una mica de sal, oli i pebre. Posem el forn a 180º i la safata, amb uns 15 minuts tindrem els crostrons fet, es millor donar-los un parell de voltes perquè es torrin bé.

En un bol, posem la sopa de ceba, els crostons i el formatge ratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada