Ingredients
400g farina espelta més 100g farina de força o amb 500g de farina de força)
300ml d’aigua
1 sobre de llevat per a pa
4g de sal
7g de sucre
12g o una cullerada sopera d’oli
Elaboració
Introduir els ingredients en el motlle.
Començar pels líquids, l’aigua i l’oli, després el sucre, la sal i seguidament
la farina i per últim el llevat que no ha d’estar en contacte ni amb l’aigua ni
amb la sal. Tots els ingredients han d’estar a temperatura ambient. Aquesta és
l’única forma d’assegurar-se que el llevat fermenti òptimament. També és molt
important mesurar les quantitat de forma precisa.
Seleccionar el programa (2), seleccionar el pes
del pa, seleccionar el grau de torrat.
Primer escalfa i no fa soroll, després amassa,
després fermenta i finalment cou.
Quan pita la primera vegada i veiem ADD es per
afegir ingredients com, panses, nous, pipes....
Quan pita la segona vegada RMV aproximadament a (1h
28’) es per treure les aspes. Pulsar el boto iniciar/parar per interrompre el
programa durant 10 minuts, obrir la tapa, treure el motlle, primer treure la massa
i després treure les aspes, tornar a posar la massa al motlle ben repartida i
tornar a introduir-ho en la panificadora. Tornar a polsar el boto iniciar/parar
i la panificadora es torna a posar en marxa.
Quan s’acaba el programa deixar uns 30’ el pa en
el motlle i després desenmotllar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada