Pàgines

diumenge, 4 de maig del 2025

Salsa de vi blanc

És una salsa de vi blanc feta amb pansa blanca i les possibles variacions que se li poden fer.

Ingredients

1l de bou de peix banc (llenguado, lluç...)

1l de nata líquida del 35%

1 ampolla de vi Can Matons 75 cl

Una ceba tendra petita

2 xampinyons

Elaboració

En una cassola mitjana, posem el vi, el brou de peix, la ceba tallada en juliana fina i els xampinyons laminats. Coem la barreja a foc mitjà  durant  força estona, fins que el líquid s’hagi reduït gairebé del tot, al voltant 1.30h aproximadament.

Quan arribi aquest punt, afegim la nata i deixem que arrenqui el bull durant un parell de minuts. Tot seguit, apaguem el foc i deixem reposar la preparació fins a l’endemà.

L’endemà, escalfem de nou la salsa a foc lent fins que comenci a bullir. Apaguem el foc i la passem per un colador xinès per obtenir una textura fina i homogènia. La salsa ja esta llesta per servir.

Es pot congelar.

Salsa de vi blanc amb alfàbrega per unes carxofes

Posarem 300g de salsa de vi blanc a la Thermomix l’escalfarem a 25º, afegirem  els 10g de fulles d’alfàbrega i ho triturarem. S’ha d’escalfar la salsa de vi blanc perquè no s’oxidi l’alfàbrega.

Per les carxofes, les tornejarem, les courem en un brou lleuger d’aigua amb sal i una mica de suc de llimona. Quan arrenqui el bull, les deixarem coure durant 5 minuts. Tot seguit les incorporem a la salsa d’alfàbrega i les deixem fusionar 2 minuts.

Salsa de vi blanc amb anet per unes escopinyes o uns musclos

Posarem 150g de salsa de vi blanc a la Thermomix, afegirem  l’anet i ho triturarem.

En una cassola mitjana, hi posarem  300g d’escopinyes ben fresques 1 150g de la crema d’anet. Tapem la cassola per conservar el calor i courem a foc mitjà fins que les escopinyes s’obrin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada