És una salsa de vi blanc feta amb pansa blanca i les possibles variacions que se li poden fer.
Ingredients
1l de bou de peix banc (llenguado, lluç...)
1l de nata líquida del 35%
1 ampolla de vi Can Matons 75 cl
Una ceba tendra petita
2 xampinyons
Elaboració
En una cassola mitjana, posem el vi, el brou
de peix, la ceba tallada en juliana fina i els xampinyons laminats. Coem la
barreja a foc mitjà durant força estona, fins que el líquid s’hagi
reduït gairebé del tot, al voltant 1.30h aproximadament.
Quan arribi aquest punt, afegim la nata i
deixem que arrenqui el bull durant un parell de minuts. Tot seguit, apaguem el
foc i deixem reposar la preparació fins a l’endemà.
L’endemà, escalfem de nou la salsa a foc lent
fins que comenci a bullir. Apaguem el foc i la passem per un colador xinès per
obtenir una textura fina i homogènia. La salsa ja esta llesta per servir.
Es pot congelar.
Salsa de vi blanc amb alfàbrega per unes
carxofes
Posarem 300g de salsa de vi blanc a la
Thermomix l’escalfarem a 25º, afegirem els 10g de fulles d’alfàbrega i ho triturarem.
S’ha d’escalfar la salsa de vi blanc perquè no s’oxidi l’alfàbrega.
Per les carxofes, les tornejarem, les courem en
un brou lleuger d’aigua amb sal i una mica de suc de llimona. Quan arrenqui el
bull, les deixarem coure durant 5 minuts. Tot seguit les incorporem a la salsa
d’alfàbrega i les deixem fusionar 2 minuts.
Salsa de vi blanc amb anet per unes escopinyes
o uns musclos
Posarem 150g de salsa de vi blanc a la
Thermomix, afegirem l’anet i ho
triturarem.
En una cassola mitjana, hi posarem 300g d’escopinyes ben fresques 1 150g de la
crema d’anet. Tapem la cassola per conservar el calor i courem a foc mitjà fins
que les escopinyes s’obrin
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada