Pàgines

dissabte, 11 d’abril del 2020

Bacallà de Quaresma
























Ingredients
4 talls de bacallà
300 g de cigrons cuits
2 cebes
2 tomàquets
Oli d’oliva verge
70 g de panses
4 ous
1 grapat d’ametlles torrades
Branques de julivert
Sal
500g de fumet de peix
50 g de vi ranci
1 llesca de pa
Farina per arrebossar

Elaboració
1.       En un cassó petit, hi remullem les panses amb una mica de vi ranci, ho escalfem una mica i ho deixem reposar.
2.       Bullim els ous durant 10 minuts i tot seguit els refredem i reservem.
3.       Fregim la llesca de pa i la reservem.
4.       Enfarinem els lloms de bacallà i els fregim fins que quedin rossos, els reservem. S’ha de coure amb el foc fort, volem que quedin segellats.
5.       En una cassola, amb un rajolí d’oli comencem a fer el sofregit amb la ceba picada
6.       A mitja cocció hi afegim el tomàquet ratllat, o bé un tomàquet que ja tinguem cuit i ho deixem coure o confitar una estona. Hi afegim el vi ranci del remull de les panses i ho deixem reduir. Ho remullem amb el fumet i ho fem bullir unes estona, uns 5 minuts. Ho podem colar o continuar sense colar.
7.       En aquest moment hi podem afegir els cigrons cuits i les panses, deixem coure uns 5 minuts i passat aquest temps hi posem el bacallà que també deixarem coure uns 5 minuts més.
8.       Mentrestant, fem una picada, amb les ametlles, la llesca de pa fregida i el julivert. Hi afegim una mica del líquid del guisat per diluir la picada i ho aboquem a la cassola.
9.       Al tirar-hi la picada, si hem colat la salsa ens quedarà menys espès que si no ho hem fet.
10.   Hi incorporem els ous tallats per la meitat i ho deixem coure 3minuts més.
11.   Aquest plat és millor deixar-lo reposar una estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada