Ingredients
4 talls de
bacallà
300 g de
cigrons cuits
2 cebes
2 tomàquets
Oli d’oliva
verge
70 g de
panses
4 ous
1 grapat
d’ametlles torrades
Branques de
julivert
Sal
500g de
fumet de peix
50 g de vi
ranci
1 llesca de
pa
Farina per
arrebossar
Elaboració
1.
En un cassó petit, hi remullem les panses amb
una mica de vi ranci, ho escalfem una mica i ho deixem reposar.
2.
Bullim els ous durant 10 minuts i tot seguit els
refredem i reservem.
3.
Fregim la llesca de pa i la reservem.
4.
Enfarinem els lloms de bacallà i els fregim fins
que quedin rossos, els reservem. S’ha de coure amb el foc fort, volem que
quedin segellats.
5.
En una cassola, amb un rajolí d’oli comencem a
fer el sofregit amb la ceba picada
6.
A mitja cocció hi afegim el tomàquet ratllat, o
bé un tomàquet que ja tinguem cuit i ho deixem coure o confitar una estona. Hi
afegim el vi ranci del remull de les panses i ho deixem reduir. Ho remullem amb
el fumet i ho fem bullir unes estona, uns 5 minuts. Ho podem colar o continuar
sense colar.
7.
En aquest moment hi podem afegir els cigrons
cuits i les panses, deixem coure uns 5 minuts i passat aquest temps hi posem el
bacallà que també deixarem coure uns 5 minuts més.
8.
Mentrestant, fem una picada, amb les ametlles,
la llesca de pa fregida i el julivert. Hi afegim una mica del líquid del guisat
per diluir la picada i ho aboquem a la cassola.
9.
Al tirar-hi la picada, si hem colat la salsa ens
quedarà menys espès que si no ho hem fet.
10.
Hi incorporem els ous tallats per la meitat i ho
deixem coure 3minuts més.
11.
Aquest plat és millor deixar-lo reposar una
estona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada