Ingredients
per al brou
100g de porro picat
100g de ceba
picada
100g de
pastanaga picada
¼ de fulla de
llorer
10ml d’oli d’oliva
1,5l d’aigua
mineral
10g de sal
Ingredients per al risotto per a 4 persones
400g d’arròs Arborio
300g de escalunyes
picades molt fines
25 ml d’oli
25g de mantega
100ml de vi blanc
Un grapat de
ceps secs i tallats petits
Un grapat de
trompetes de la mort tallades petites
Un grapat de
carreretes
40g de formatge
parmesà ratllat
20g de mantega
per al final
Sal i pebre
Elaboració
Començar per a fer el brou. Posar l’oli escalfar en un pot i sofregir els vegetals durant 5 minuts. Afegir l’aigua calenta que prèviament haurem escalfat, salar i deixar bullir durant un 30 minuts. Colar el brou i reservar.
Posar tots els bolets
tallats en remull, va bé posar-los al microones una mica per què s’hidratin millor
i més ràpid.
Posar en una cassola
l’oli i la mantega i fer sofregir l’escalunya a foc baix durant 45 minuts.
Afegir el vi blanc i continuar el sofregit durant 15 minuts per què es confiti
amb la ceba.
Escórrer be els
bolets, guardar l’aigua que ens han deixat i posar-los a la cassola amb la
ceba. Coure tot junt uns minuts.
Posar l’arròs a
la cassola i sofregir-lo a foc lent durant 2 minuts. Tirar un parell de cullerots
de brou ben calent i salar-ho una mica. A partir d’aquest moment, consisteix en
anar tirant brou i anar remenant fins que tenim la consistència desitjada. La
cocció dura entre 15 i 18 minuts. Al final, afegir el formatge parmesà i la
mantega, donar un parell de voltes i deixar reposar 2 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada