Pàgines

diumenge, 12 de juny del 2022

Risotto de bolets

 

Ingredients per al brou 

100g de porro picat

100g de ceba picada

100g de pastanaga picada

¼ de fulla de llorer

10ml d’oli d’oliva

1,5l d’aigua mineral

10g de sal

 

Ingredients per al risotto per a 4 persones


400g d’arròs Arborio

300g de escalunyes picades molt fines

25 ml d’oli

25g de mantega

100ml de vi blanc

Un grapat de ceps secs i tallats petits

Un grapat de trompetes de la mort tallades petites

Un grapat de carreretes

40g de formatge parmesà ratllat

20g de mantega per al final

Sal i pebre

 

Elaboració

Començar per a fer el brou. Posar l’oli escalfar en un pot i sofregir els vegetals durant 5 minuts. Afegir l’aigua calenta que prèviament haurem escalfat, salar i deixar bullir durant un 30 minuts. Colar el brou i reservar.

Posar tots els bolets tallats en remull, va bé posar-los al microones una mica per què s’hidratin millor i més ràpid.

Posar en una cassola l’oli i la mantega i fer sofregir l’escalunya a foc baix durant 45 minuts. Afegir el vi blanc i continuar el sofregit durant 15 minuts per què es confiti amb la ceba.

Escórrer be els bolets, guardar l’aigua que ens han deixat i posar-los a la cassola amb la ceba. Coure tot junt uns minuts.

Posar l’arròs a la cassola i sofregir-lo a foc lent durant 2 minuts. Tirar un parell de cullerots de brou ben calent i salar-ho una mica. A partir d’aquest moment, consisteix en anar tirant brou i anar remenant fins que tenim la consistència desitjada. La cocció dura entre 15 i 18 minuts. Al final, afegir el formatge parmesà i la mantega, donar un parell de voltes i deixar reposar 2 minuts.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada