300g
d’ametlla molta
150g
de sucre
5
rovells
70ml
d’aigua
Elaboració
Preparem
una almívar posant l’aigua i el sucre en un pot a foc baix, al cap d’uns 5m l’almívar
es comença espessir i quan veiem que agafa
consistència, es a dir que fa un fil que no es trenca, l’apartem i el reservem.
El
un vol posem els rovell, els batem una mica i afegim l’ametlla molta en dues o
tres vegades.
Amassem
una mica amb una espàtula perquè l’ametlla vagi deixant anar una mica d’oli i ho
amassem amb la ma.
Tornem
a posar la massa al vol i quan ja tenim l’almívar una mica temperat l’anem
afegint, a poc a poc, fins que estigui tot integrat. Posem paper sulfuritzat en
el motlle de fer torrons i hi distribuïm la massa. Mirar que estigui ben
compacta i la tapem. Posem alguna cosa al damunt per acabar compactar. El posem
a la nevera 24h.
100g
d’aigua
100g
de sucre
6
rovells d’ou
1
cullerada d’aigua
Posar
l’aigua i el sucre en el vas i programar 13min/varoma/vel1, sense posar el
cubilet, perquè evapori be l’almívar. Reservar i obrir la tapa perquè perdi escalfor.
En
un vol posar una cullerada d’aigua i els 6 rovells, batre-les amb un forquilla
o un batedor.
Anar
afegint l’almívar reservat sense deixar de remenar, i quan ja l’hagi incorporat
totalment, posar la papallona en la Thermomix, bolcar la preparació en el vas i
programar 11min/90º/vel1
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada