Pàgines

divendres, 15 de desembre del 2023

Turró de gema cremada


Ingredients pel torró

300g d’ametlla molta

150g de sucre

5 rovells

70ml d’aigua

Elaboració

Preparem una almívar posant l’aigua i el sucre en un pot a foc baix, al cap d’uns 5m l’almívar es comença espessir  i quan veiem que agafa consistència, es a dir que fa un fil que no es trenca, l’apartem i el reservem.

El un vol posem els rovell, els batem una mica i afegim l’ametlla molta en dues o tres vegades.

Amassem una mica amb una espàtula perquè l’ametlla vagi deixant anar una mica d’oli i ho amassem amb la ma.

Tornem a posar la massa al vol i quan ja tenim l’almívar una mica temperat l’anem afegint, a poc a poc, fins que estigui tot integrat. Posem paper sulfuritzat en el motlle de fer torrons i hi distribuïm la massa. Mirar que estigui ben compacta i la tapem. Posem alguna cosa al damunt per acabar compactar. El posem a la nevera 24h.

 Ingredients crema de gema amb la Thermomix

100g d’aigua

100g de sucre

6 rovells d’ou

1 cullerada d’aigua

Posar l’aigua i el sucre en el vas i programar 13min/varoma/vel1, sense posar el cubilet, perquè evapori be l’almívar. Reservar i obrir  la tapa perquè perdi escalfor.

En un vol posar una cullerada d’aigua i els 6 rovells, batre-les amb un forquilla o un batedor.

Anar afegint l’almívar reservat sense deixar de remenar, i quan ja l’hagi incorporat totalment, posar la papallona en la Thermomix, bolcar la preparació en el vas i programar 11min/90º/vel1

 Treure el torró de la nevera, cobrir-lo amb una capa de crema de gema i cremar-la amb un bufador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada