Ingredients
5 carxofes
300-400g d’oli d’oliva
suau 4grans d’all
Branqueta de romaní
Elaboració
Omplirem una cassola,
no molt gran, amb uns 300/400 g d'oli d'oliva
suau. Pelem i fiquem dins de l'oli 4 grans d'all i una branqueta de
romaní. Engeguem el foc al mínim i ho deixem a aquesta potència fins que els
alls comencen a estar daurats. Un cop els tenim, parem el foc i deixem refredar.
Hem de tornejar i repelar les carxofes. Les
tallem a quarts i les posem amb un vol amb aigua i julivert, quan les tenim
totes, les eixuguem i les afegim dins de l'oli. Engeguem el foc a mitja
potència. Un cop arrenca el bull, esperem 2 minuts i el parem. Deixarem
refredar el conjunt i després ho deixem a la nevera.
Les podrem fer servir per amanides, saltejar
amb unes gambetes, amb unes cloïsses,
com a guarnició de carns o peixos... les seves possibilitats són infinites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada