Pàgines

dilluns, 5 de febrer del 2024

Carxofes confitades amb all i romaní

 


Ingredients

5 carxofes

300-400g d’oli d’oliva suau 4grans d’all

Branqueta de romaní

Elaboració

Omplirem una cassola, no molt gran, amb uns 300/400 g d'oli d'oliva suau. Pelem i fiquem dins de l'oli 4 grans d'all i una branqueta de romaní. Engeguem el foc al mínim i ho deixem a aquesta potència fins que els alls comencen a estar daurats. Un cop els tenim, parem el foc i deixem refredar.

Hem de tornejar i repelar les carxofes. Les tallem a quarts i les posem amb un vol amb aigua i julivert, quan les tenim totes, les eixuguem i les afegim dins de l'oli. Engeguem el foc a mitja potència. Un cop arrenca el bull, esperem 2 minuts i el parem. Deixarem refredar el conjunt i després ho deixem a la nevera.

Les podrem fer servir per amanides, saltejar amb unes gambetes, amb unes cloïsses, com a guarnició de carns o peixos... les seves possibilitats són infinites.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada