Pàgines

diumenge, 29 de desembre del 2024

Pollastre confitat al estil del Luca del Restaurant Allium de Mataró

 


Ingredients

Pollastre de pagès

700g. botifarra

500g prunes,

250g orellanes de albercoc

250g orellanes de préssec

100g pinyons

2 ous

1 panet per ratllar

Farina, orenga

Pell de llimona i pell de taronja

Sal i pebre

4l d’oli de gira-sol per coure el pollastre


Elaboració    
   

Barregem la botifarra, els ous i el pa ratllat, ho posem dins d’una màniga pastissera.

Agafem el pollastre i pel coll, posant la ma, anem separant la pell de sobre els pits de pollastre, no costa. Quan ho tinguem fet i posem el farcit de botifarra de forma que cobreixi els pits de pollastre i el que quedi ho guardem pel farcit pollastre.

Posem una mica d’oli en una cassola i posem les fruites a dins que es vagin estovant, hi posem una mica d’aigua per que siguin mes toves. En una paella part, fregim els pinyons i quan comencen a agafar una mica de color els posem a la cassola amb la fruita.

Barregem la botifarra amb ou i pa ratllat amb la fruita i anem farcint el pollastre per dins.

Cosim el pollastre i el lliguem perquè quedi compacte i es cogui per igual.

Posem paper sulfuritzat al fons de la cassola on volem  coure el pollastre perquè no s’engatxi, hi posem una mica d’oli i el pollastre. Hi posem les herbes i la pell de llimona i de taronja i posem la resta d’oli, fins que quedi ben cobert el pollastre. Tapem la cassola amb paper de plata.

Ho enfornem 2h i 40 minuts a 150º, el traiem del forn i el deixem refredar a dins de la cassola. Quan ja esta fred el posem al damunt d’una reixa perquè perdi l’excés d’oli.


Agafem l’oli de la cassola i anem agafant i l’oli de la part superior, que està net, fins que veiem que ja no es tant transparent. Aquest oli el podem utilitzar pel que vulguem, per fer patates fregides per fer algun sofregit...

Amb la salsa que ha fet, li posem una mica de maizena i l’escalfem.

Quan vulguem menjar el pollastre escalfem el forn a 250º i posem al pollastre, el deixem fins que veiem que ja està daurat, uns 20 minuts. El trèiem i l’emboliquem amb paper sulfuritzat, que quedi ben tapat perquè l’escalfor es reparteixi per tot el pollastre

Tallem el pollastre, primer els quarts de la cuixa, i separem les besanques de les cuixes. I ho desossem, ho anem posant en una safata. Després separem els pits de pollastre de la carcanada i els tallem al través.

Hi posem la salsa que ens ha fet el pollastre pel damunt i el farcit de fruites en una altra safata

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada