Ingredients
Pollastre de pagès
700g. botifarra
500g prunes,
250g orellanes de albercoc
250g orellanes de préssec
100g pinyons
2 ous
1 panet per ratllar
Farina, orenga
Pell de llimona i pell de taronja
Sal i pebre
4l d’oli de gira-sol per coure el pollastre
Elaboració
Barregem la botifarra, els ous i el pa ratllat, ho posem dins d’una màniga pastissera.
Agafem el pollastre i pel coll, posant la ma,
anem separant la pell de sobre els pits de pollastre, no costa. Quan ho tinguem
fet i posem el farcit de botifarra de forma que cobreixi els pits de pollastre
i el que quedi ho guardem pel farcit pollastre.
Posem una mica d’oli en una cassola i posem
les fruites a dins que es vagin estovant, hi posem una mica d’aigua per que
siguin mes toves. En una paella part, fregim els pinyons i quan comencen a
agafar una mica de color els posem a la cassola amb la fruita.
Barregem la botifarra amb ou i pa ratllat amb
la fruita i anem farcint el pollastre per dins.
Cosim el pollastre i el lliguem perquè quedi
compacte i es cogui per igual.
Posem paper sulfuritzat al fons de la cassola on volem coure el pollastre perquè no s’engatxi, hi posem una mica d’oli i el pollastre. Hi posem les herbes i la pell de llimona i de taronja i posem la resta d’oli, fins que quedi ben cobert el pollastre. Tapem la cassola amb paper de plata.
Ho enfornem 2h i 40 minuts a 150º, el traiem
del forn i el deixem refredar a dins de la cassola. Quan ja esta fred el posem
al damunt d’una reixa perquè perdi l’excés d’oli.
Agafem l’oli de la cassola i anem agafant i
l’oli de la part superior, que està net, fins que veiem que ja no es tant
transparent. Aquest oli el podem utilitzar pel que vulguem, per fer patates
fregides per fer algun sofregit...
Amb la salsa que ha fet, li posem una mica de maizena i l’escalfem.
Quan vulguem menjar el pollastre escalfem el
forn a 250º i posem al pollastre, el deixem fins que veiem que ja està daurat,
uns 20 minuts. El trèiem i l’emboliquem amb paper sulfuritzat, que quedi ben
tapat perquè l’escalfor es reparteixi per tot el pollastre
Tallem el pollastre, primer els quarts de la
cuixa, i separem les besanques de les cuixes. I ho desossem, ho anem posant en
una safata. Després separem els pits de pollastre de la carcanada i els tallem
al través.
Hi posem la salsa que ens ha fet el pollastre
pel damunt i el farcit de fruites en una altra safata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada