Pàgines

dimecres, 12 de març del 2025

Focaccia


 Ingredients

470 g de farina W 220

380 g d’aigua del temps

9 g de llevat fresc

9 g de sal

Oli d’oliva per untar la safata

Per amanir

2 cullerades soperes d’oli

2 cullerades soperes d’aigua

2 branquetes de romaní

Sal en escames

Elaboració

Diluir el llevat en l’aigua i barrejar amb la farina i la sal. Deixar en repòs durant 20 minuts. Amb les mans humides, doblegar la massa en forma de sobre al damunt del marbre i deixar-la en repòs uns altres 20 minuts. Repetir l’operació de plegat i repòs 2 vegades més.

Col·locar la massa en un recipient prèviament untat amb oli. Reservar en la part més freda de la nevera un mínim de 24 hores  i un màxim de 72 hores. Si no s’utilitza la massa a les 24 hores de repòs, s’ha de des gasificar, pressionant amb el puny i tornar-la a posar a la nevera.

Folrar una safata amb paper de forn untat generosament amb oli. Bolcar la massa i estirar-la suaument amb els dits untats amb oli fins que ocupi tota la safata. Si ofereix resistència  deixar-la en repòs 10 minuts més i prosseguir l’estirat amb conta de no xafar-la. Deixar que pugi durant 30 minuts.

Repartir les fulletes de romaní. Batre l’oli i l’aigua i amb una cullereta anar mullant la massa amb aquesta barreja, i tot seguit posar-hi la sal d’escames.

Escalfar el forn a 230º, amb escalfor a dalt i a baix, durant 20-25 minuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada