Pàgines

divendres, 4 de març del 2016

Arròs amb sípia i carxofes























Ingredients
1 sípia
3 carxofes
1 ceba gran o dues mitjanes
3 o 4 tomàquets madurs
Cansalada o costella de porc
Un vaset d’arròs per persona
Fumet

Elaboració 
Fregir la cansalada, quan està daurada reservar-la.
En el mateix oli fregir la sípia, quan aquesta daurada es reservar-la.
En el mateix oli fregir la ceba que haurem tallat ben petita, deixar que es vagi fent fins que ja té una mica de color. Llavor hi afegim el tomàquet ratllat o bé una mica de salsa de tomàquet que tinguem feta, no en cal gaire.
Per altra banda en una paella fregim les carxofes que haurem tallat a làmines, quan estan toves les podem retirar.
Mentrestant tenim escalfant el fumet, si no en tenim i el sofregit està ben fet hi podem posar aigua.
Ja ho tenim tot; barregem la cansalada, la sípia amb el sofregit i després hi posem les carxofes. Les carxofes les posem a última hora, ja que amb el ferro de la paella es tornen més negres.
Per últim l’arròs que li donem unes voltes en el foc i ho posem al forn.
Per coure l’arròs al forn cal posar el forn al màxim, amb el ventilador i per la part de sota.
Posem la paella a sota de tot tocant al forn i quan es begui l’aigua pujar la paella a la reixa més amunt.
Per coure l’arròs al forn es posa el doble d’aigua que d’arròs.

La cocció dura 15 minuts si és arròs de Pals, i 17 minuts si és arròs bomba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada