Pàgines

diumenge, 3 d’abril del 2016

Espatlla de xai al forn























Ingredients
1 Espatlla de xai per 3 o 4 persones
Patates
Cebes
2 tomàquets
All
Oli, sal i pebre
Orenga
½ l de vi  ranci
½  l de brou o pastilles de brou















Elaboració
Macerar les espatlles amb: sal,  pebre,  orenga, pelar uns grans d’all i posar-los entre la carn de l’espatlla, regar amb oli i vi ranci. Donar la volta a l’espatlla i tornar a posar el mateix. Deixar reposar durant unes tres hores.
Pelar i tallar les cebes i les patates.
Pre-escalfar el forn.
Sellar les espatlles i posar-les a la safata del forn, tornar a posar orenga, oli, vi ranci i una mica de brou. Ficar al forn calent a 170-180º unes 2hores. Anar regant que no estigui mai sec.
Fregir la ceba i les patates juntes, però no cal que estiguin totalment fetes ja que  s’acabaran de fer al forn
Anar vigilant el xai traient-lo del forn i anar regant-lo amb el vi i el brou.
Quan faltin uns 20minuts posar les patates i la ceba a la safata del forn i deixar  coure durant uns 20 o 25 minuts.
He fet dues espatlles amb dues safates i ha quedat molt bé i molt tou
Per acompanyar el xai també es poden fer "patates panaderas"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada