Ingredients: (per a uns 60 panellets)
- 1/2 kg d'ametlles en pols
- 350 gr. de sucre
- 150 g d'aigua mineral
- 1 clara d'ou
- 200 g de pinyons
- 200 g de coco ratllat
- cacau en pols
- ratlladura de llimona i/o taronja
- llimona i/o taronja confitada
- 1 rovell d'ou per pintar
Preparació:
En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es
posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir
textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en
pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns
2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les
parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense
muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera mínim 12
hores. Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu
preparar i s’emboliquen amb paper film.
Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles
petites que s'arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d'una safata
amb paper de forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua.
S'enfornen a 230ºC solament per la part de dalt uns 8 minuts. D'aquesta manera,
l'interior queda ben tendre. No treure’ls de la safata fins que estiguin freds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada