Pàgines

dimarts, 1 de novembre del 2016

Panellets






















Ingredients: (per a uns 60 panellets)

  • 1/2 kg d'ametlles en pols
  • 350 gr. de sucre
  • 150 g d'aigua mineral
  • 1 clara d'ou
  • 200 g de pinyons
  • 200 g de coco ratllat
  • cacau en pols
  • ratlladura de llimona i/o taronja
  • llimona i/o taronja confitada
  • 1 rovell d'ou per pintar

 

Preparació:
En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena contínuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera mínim 12 hores. Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu preparar i s’emboliquen amb paper film.
         

Per als de pinyó:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. S'enfornen a 230ºC solament per la part de dalt uns 8 minuts. D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre. No treure’ls de la safata fins que estiguin freds.

 Es poden fer altres varietats, d’ametlles, de coco, de xocolata o de codonyat. En aquest cas agafem la massa i amb dos full de paper vegetal un  sota i l’altre a sobre de la massa amb un corró la fem plana. Tallem una barra de codonyat i l’emboliquem amb la massa d’ametlla, l’emboliquem amb paper film i la posem a la nevera per que es refredi i la puguem tallar  millor.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada