Pàgines

dissabte, 19 de novembre del 2016

Sardines marinades i pebrot escalivat en una torrada




























Ingredients
Sardines
Pebrots vermells
Tomàquet
Olives negres
Sal
Oli
Vinagre de poma
Coca de pa

Elaboració
Netegem les sardines, els hi trèiem les escates i les fem en dos lloms.
Quan ja les tenim netes les posem 5 minuts en salmorra freda.
Per a fer la salmorra hem de dissoldre 10gr de sal en un litre d’aigua (10%), remenar ben bé la sal i deixar-la refredar. És important que estigui ben freda.
Quan han passat el 5 minut posem les sardines en vinagre durant 1 hora. Després les trèiem del vinagre i les sequem en un paper de cuina o amb un drap. Les reservem.

Per una altra banda escalivem els pebrot. Primer els posem al foc perquè es cremin de fora i després els posem al forn a 180º durant un 20 minuts o mitja hora. Un cop passat aquest temps els emboliquem en paper de diari i esperem que es refredi una mica.

Per muntar el plat, tallem la coca de pa i fem un pa amb tomàquet.
Al damunt hi posem el pebrot escalivat a tires que cobreixi tot el pa-
Agafem les olives negres, els hi trèiem el pinyol, les tallem molt petites i les posem pel damunt.

Finalment posem les sardines i al damunt una mica d’oli i si volem una vinagreta amb olives i uns trossets de tomàquets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada