Ingredients
Sardines
Pebrots vermells
Tomàquet
Olives negres
Sal
Oli
Vinagre de poma
Coca de pa
Elaboració
Netegem les
sardines, els hi trèiem les escates i les fem en dos lloms.
Quan ja les
tenim netes les posem 5 minuts en salmorra freda.
Per a fer la
salmorra hem de dissoldre 10gr de sal en un litre d’aigua (10%), remenar ben bé
la sal i deixar-la refredar. És important que estigui ben freda.
Quan han passat
el 5 minut posem les sardines en vinagre durant 1 hora. Després les trèiem del
vinagre i les sequem en un paper de cuina o amb un drap. Les reservem.
Per una altra
banda escalivem els pebrot. Primer els posem al foc perquè es cremin de fora i
després els posem al forn a 180º durant un 20 minuts o mitja hora. Un cop
passat aquest temps els emboliquem en paper de diari i esperem que es refredi
una mica.
Per muntar el
plat, tallem la coca de pa i fem un pa amb tomàquet.
Al damunt hi
posem el pebrot escalivat a tires que cobreixi tot el pa-
Agafem les
olives negres, els hi trèiem el pinyol, les tallem molt petites i les posem pel
damunt.
Finalment posem
les sardines i al damunt una mica d’oli i si volem una vinagreta amb olives i
uns trossets de tomàquets
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada