Pàgines

diumenge, 18 de desembre del 2016

Pastís de llimona























Pasta brisa
Ingredients
150 gr. De farina
70 gr. De mantega
1 ou sencer
60 gr. De sucre
1 pessic de sal

Elaboració
Es barreja el sucre la farina i la mantega. S’amassa amb la punta  dels dits. S'afegeix l’ou sencer. 
S’estira amb un rodet.
Es folre el motlle que prèviament hem untat amb mantega.
És millor fer la pasta en un lloc fresc. 

Si es compres una pasta de full o brisa feta, s'ha de posar al forn uns 12  minuts i després posar posar-li la crema i el merenga.

Crema de llimona
Ingredients
100 gr. de sucre
350 gr. d’aigua
130 gr. de suc de llimona
4 rovells d’ou uns 60gr.
50 gr. Maizena

Elaboració amb la Thermomix
Posar el sucre en el vas i polvoritzar-lo. 30 segons/velocitat progressiva 5-10

Incorporar l’aigua, el suc de llimona, els rovells i la Maizena. Programem 6 min/100º/vel 4. Treure del vas i quan estigui tebi posar-ho sobre la base que em tenim cuita.

Merenga suís
Ingredients
4 clares d’ou
200 gr. de sucre
1 pessic de sal
Unes gotes de suc de llimona

Elaboració amb la Thermomix
Col·loquem la papallona, posem tots els ingredients en el vas i programem 4 min/40º/vel 3,5. A continuació programem 7min/3,5 sense temperatura. Posem el merenga sobre la crema i ho escampem amb una cullera fent muntanyes.

Per coure el merenga
S'escalfa el forn a 150º i posem el pastís uns 30', si ens agrada mes torrat es deixa més estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada