Pàgines

diumenge, 23 d’abril del 2017

Fons de carn 1




Ingredients

1kg Carn, tendons, retalls, les parts gelatinoses

1 ceba,

1 pastanaga 

1 porro

1 branca d’api

2 tomàquets

5 grans d’all

½ l de vi negre de qualitat

 

Elaboració

1.    Quan es fa un fons de carn és molt important que sigui exclusivament d’una sola carn, de vedella, de porc, de xai, d’au...

2.    Preescalfar el forn a 180º

3.    Posar a rostir al forn ossos i retalls de carn amb un fil d’oli, deixar-los  ben rossos. Cal anar amb compte que no es cremi, per què si no donarà un gust amargant al caldo, entre 45' i 1hora

4.    En una cassola o olla, fregir els alls, amb pell, quan estan una mica daurats afegir , ceba, pastanaga, porro, api, quan estigui una mica estovat afegir el tomàquet, uns 30'

5.    Incorporar l’olla la carn rossa.

6.    Abocar el vi i deixar-ho coure fins que es redueixi.

7.    Afegir el suc del desglaçat d ela placa del forn.

8.    Abocar-hi l’aigua i deixar bullir lentament i sense tapa.

9.    Escumar i desgreixar constantment

10. Colar i refredar el brou, que gairebé haurà quallat.

11. Es pot congelar

 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada