Ingredients
1kg
Carn, tendons, retalls, les parts gelatinoses
1
ceba,
1
pastanaga
1
porro
1
branca d’api
2
tomàquets
5
grans d’all
½
l de vi negre de qualitat
Elaboració
1.
Quan
es fa un fons de carn és molt important que sigui exclusivament d’una sola
carn, de vedella, de porc, de xai, d’au...
2.
Preescalfar
el forn a 180º
3.
Posar
a rostir al forn ossos i retalls de carn amb un fil d’oli, deixar-los ben rossos. Cal anar amb compte que no es
cremi, per què si no donarà un gust amargant al caldo, entre 45' i 1hora
4.
En
una cassola o olla, fregir els alls, amb pell, quan estan una mica daurats
afegir , ceba, pastanaga, porro, api, quan estigui una mica estovat afegir el
tomàquet, uns 30'
5.
Incorporar
l’olla la carn rossa.
6.
Abocar
el vi i deixar-ho coure fins que es redueixi.
7.
Afegir
el suc del desglaçat d ela placa del forn.
8.
Abocar-hi
l’aigua i deixar bullir lentament i sense tapa.
9.
Escumar
i desgreixar constantment
10.
Colar
i refredar el brou, que gairebé haurà quallat.
11.
Es
pot congelar
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada