Pàgines

diumenge, 29 d’abril del 2018

Coca amb sardines marinades amb vinagre i tomàquet confitat































Ingredients :
Pasta brisa.
Comprar una pasta brisa que hi hagi al mercat
Fer una pasta brisa

Sardines marinades
Sardines
Sal morra
Vinagre blanc

Ceba confitada
Mitja cabeça d’all
Ceba
Oli
Sal

Tomàquet a baixa temperatura
Tomàquet
Herbes aromàtiques
Oli
Sal
Sucre

Pasta brisa
Estenem la pasta brisa i la tallem a rodones o bé allargades. La punxem perquè no s’infli
La posem al forn uns 10 minuts a 180º
La reservem.

La ceba confitada.
La tallem la ceba amb la mandolina.
Tallem la cabeça d’all per la meitat
Posem en una cassola el oli i la cabeça d’all partida per la meitat.
Quan la cabeça d’all esta rossa, posem-hi la ceba, que prèviament haurem salat
Deixar coure una bona estona, fins que està rossa i ha perdut l’aigua.

Tomàquet a baixa temperatura.
Posem els tomàquets oberts sense pell ni llavors en una placa, els salem, hi afegim el sucre i l’alfàbrega picada i els cobrim amb oli. Cuinem els tomàquets al forn a 90º durant 2h. Finalment els escorrem.

Sardines
Netegem les sardines, traiem el cap, la tripa i les partim per la meitat. Procurem que no tinguin escames.
Les posem en sal morra freda duran 5 minuts.
Submergim les sardines amb el vinagre blanc durant 1hora.
Les traiem del vinagre i les eixuguem amb un drap.

Vinagreta
Preparem la vinagreta  barrejant l’oli, el vinagre i 15 gr de olives negres que prèviament el hi haurem tret el pinyol i les haurem tallat, la ceba tendre picada molt finament, els 40 gr de tomàquet tallat a daus i el cibulet,

Preparem la coca de sardines.
Agafem un tros de pasta brisa.
Al damunt i col·loquem una cullerada de ceba confitada
A sobre una cullerada de tomàquet.
Al damunt dos lloms de sardines i per acabar d’arrodonir-ho hi posem la vinagreta.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada