Ingredients :
Pasta brisa.
Comprar
una pasta brisa que hi hagi al mercat
Fer
una pasta brisa
Sardines marinades
Sardines
Sal morra
Vinagre blanc
Ceba confitada
Mitja cabeça d’all
Ceba
Oli
Sal
Tomàquet a baixa temperatura
Tomàquet
Herbes aromàtiques
Oli
Sal
Sucre
Pasta brisa
Estenem la
pasta brisa i la tallem a rodones o bé allargades. La punxem perquè no s’infli
La posem al
forn uns 10 minuts a 180º
La reservem.
La ceba confitada.
La tallem la
ceba amb la mandolina.
Tallem la
cabeça d’all per la meitat
Posem en una
cassola el oli i la cabeça d’all partida per la meitat.
Quan la
cabeça d’all esta rossa, posem-hi la ceba, que prèviament haurem salat
Deixar coure
una bona estona, fins que està rossa i ha perdut l’aigua.
Tomàquet a baixa temperatura.
Posem els
tomàquets oberts sense pell ni llavors en una placa, els salem, hi afegim el
sucre i l’alfàbrega picada i els cobrim amb oli. Cuinem els tomàquets al forn a
90º durant 2h. Finalment els escorrem.
Sardines
Netegem les
sardines, traiem el cap, la tripa i les partim per la meitat. Procurem que no
tinguin escames.
Les posem en
sal morra freda duran 5 minuts.
Submergim
les sardines amb el vinagre blanc durant 1hora.
Les traiem
del vinagre i les eixuguem amb un drap.
Vinagreta
Preparem la
vinagreta barrejant l’oli, el vinagre i
15 gr de olives negres que prèviament el hi haurem tret el pinyol i les haurem
tallat, la ceba tendre picada molt finament, els 40 gr de tomàquet tallat a
daus i el cibulet,
Preparem la
coca de sardines.
Agafem un
tros de pasta brisa.
Al damunt i
col·loquem una cullerada de ceba confitada
A sobre una
cullerada de tomàquet.
Al damunt
dos lloms de sardines i per acabar d’arrodonir-ho hi posem la vinagreta.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada