Pàgines

dilluns, 28 de maig del 2018

Coca amb sardines marinades amb sal i sucre, ceba confitada i tomàquet Xerri















Ingredients :

Pasta brisa.
Comprar una pasta brisa que hi hagi al mercat
Fer una pasta brisa

Sardines marinades
Sardines
Sal i sucre

Ceba confitada
Mitja cabeça d’all
Ceba
Oli
Sal

Tomàquet Xerri
Tomàquet
Herbes aromàtiques
Oli
Sal

Pasta brisa
Estenem la pasta brisa i la tallem a rodones o bé allargades. La punxem perquè no s’infli
La posem al forn uns 10 minuts a 180º
La reservem.

La ceba confitada.
La tallem la ceba amb la mandolina.
Tallem la cabeça d’all per la meitat
Posem en una cassola el oli i la cabeça d’all partida per la meitat.
Quan la cabeça d’all esta rossa, posem-hi la ceba, que prèviament haurem salat
Deixar coure una bona estona, fins que està rossa i ha perdut l’aigua.

Tomàquet Xerri
Tallem els tomàquets per la meitat, els hi posem sal i els fregim amb oli bo i herbes aromàtiques

Sardines
Netegem les sardines, trèiem el cap, la tripa i les partim per la meitat. Les escatem que no quedin escames.
Fem una barreja amb sal i sucre, la meitat de cada cosa i li afegim herbes aromàtiques. Deixem reposar una mica.
En una safata posem la sal i el sucre, a sobre les sardines i al damunt més sal i sucre.
Ho deixem 25 min.
Les traiem de la sal i el sucre, les netegem sota l’aixeta i les eixuguem.

Preparem la coca de sardines.
Agafem un tros de pasta brisa.
Al damunt i col·loquem una cullerada de ceba confitada
A sobre una cullerada de tomàquet.
Al damunt dos lloms de sardines i per acabar d’arrodonir-ho hi una mica de sal de cocó, porradell i oli del bo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada