Pàgines

dissabte, 4 de maig del 2019

Pastís de gerds amb crema de Mascarpone i fons de galeta



Ingredients per a un motlle de 24 cm

1 rul·lo de galetes digestive
100 g de mantega a temperatura ambient
La mantega representarà aproximadament la meitat del pes de les galetes, dependrà també del tipus de galeta.

Estris: TMX o picadora, motlle desmuntable de 24 cm de diàmetre

Elaboració:

Si decideixes coure-la al forn per tal que quedi cruixent, escalfa el forn a 180ºC funció ventilador + dalt i baix.

Trenca les galetes en 2 o 4 trossos. Tritura amb la teva picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.

Afegeix la mantega tallada a daus i dona uns cops de turbo fins que estigui ben barrejada amb les galetes. Notaràs que la màquina canvia de soroll.

Cobreix la base d’un motlle desmuntable i pressiona bé fins que estigui ben llisa i premsada.

Enfornar-la per tal que quedi cruixent durant 10-12 minuts a 180ºC fins que estigui daurada.

Una vegada cuita, deixar refredar i posa per sobre el farcit.

Per a la crema de Mascarpone

250g de nata líquida per muntar
250g de formatge mascarpone
60g de sucre glaç
Preparem la crema i ho farem posant la papallona a la Thermomix. Hi fiquem la nata, el mascarpone i el sucre glaç. Programem velocitat 3,5 fins que estigui muntada la crema.

Posem la crema al per sobre de la galeta, millor posar-la amb màniga pastissera per no arrossegar la galeta
Posar pel damunt el gerd i deixar-ho una estona a la nevera.
Abans de servir posar pel damunt una mica de sucre glaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada