Ingredients per a 4 persones
400
g d’arròs
2l
de fumet
8
escamarlans o gambes
Una
sípia gran
500g
de cloïsses
Un
raig de vi ranci
2
cebes grans
1
pebrot verd
4
tomàquets madurs
Oli,
sal
Preparació
En
una cassola de ferro colat amb un raig d’oli, sofregim les gambes o els
escamarlans, els salem i els reservem.
En
el mateix oli sofregim la sípia, l’hi afegim un got d’aigua i esperem que s’evapori
l’aigua, d’aquesta manera la sípia queda mes suau, la reservem.
En
el mateix oli hi posem la seva, tallada ben petita, la salem i la deixem coure
fins que tingui un color molt daurat quasi marró, a mitja cocció hi afegim una
mica d’aigua i esperem que s’evapori i seguim sofregint.
Quan
tenim la ceba ben cuita, si volem, l’hi podem afegir una mica de pebrot verd
tallat ben petit, en aquest cas, esperem uns 5 minuts perquès es cuini.
Quan
ja està ben confitat hi posem la sípia que es sofregeixin amb la ceba i el
pebrot. Ho reguem amb el vi ranci o conyac i deixem que s’evapori l’alcohol. El
vi ranci és opcional.
Hi
posem el tomàquet ratllat, sense pell ni llavors i deixem que es vagi
confitant.
Tot
aquest, sofregit requereix unes 2 hores
com a mínim.
Quan
estiguem a punt de fer l’arròs, escalfem el sofregit i escalfem el fumet.
Posem
l’arròs a la cassola i li donem un parell de voltes, tirem el fumet calent. S’ha
de ser generós amb el fumet. L’arròs s’ha de coure a poc suau perquè no s’evapori el fumet.
Quan
estigui bullint posar-hi les cloïsses.
Quan
faci 14 minuts que bull afegir-hi els escamarlans i deixar coure 3 minuts més
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada