Pàgines

dimecres, 12 de juny del 2019

Arròs caldós



Ingredients per a 4 persones

400 g d’arròs

2l de fumet

8 escamarlans o gambes

Una sípia gran

500g de cloïsses

Un raig de vi ranci

2 cebes grans

1 pebrot verd

4 tomàquets madurs

Oli, sal

Preparació

En una cassola de ferro colat amb un raig d’oli, sofregim les gambes o els escamarlans, els salem i els reservem.

En el mateix oli sofregim la sípia, l’hi afegim un got d’aigua i esperem que s’evapori l’aigua, d’aquesta manera la sípia queda mes suau, la reservem.

En el mateix oli hi posem la seva, tallada ben petita, la salem i la deixem coure fins que tingui un color molt daurat quasi marró, a mitja cocció hi afegim una mica d’aigua i esperem que s’evapori i seguim sofregint.

Quan tenim la ceba ben cuita, si volem, l’hi podem afegir una mica de pebrot verd tallat ben petit, en aquest cas, esperem uns 5 minuts perquès es cuini.

Quan ja està ben confitat hi posem la sípia que es sofregeixin amb la ceba i el pebrot. Ho reguem amb el vi ranci o conyac i deixem que s’evapori l’alcohol. El vi ranci és opcional.

Hi posem el tomàquet ratllat, sense pell ni llavors i deixem que es vagi confitant.

Tot aquest,  sofregit requereix unes 2 hores com a mínim.

Quan estiguem a punt de fer l’arròs, escalfem el sofregit i escalfem el fumet.

Posem l’arròs a la cassola i li donem un parell de voltes, tirem el fumet calent. S’ha de ser generós amb el fumet. L’arròs s’ha de coure a poc suau  perquè no s’evapori el fumet.

Quan estigui bullint posar-hi les cloïsses.

Quan faci 14 minuts que bull afegir-hi els escamarlans i deixar coure 3 minuts més

 


 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada