Ingredients
1 kg de sardines fresques o tonyina
½ cabeça d’alls
1 ceba gran
2 pebrot verd
1,5 pebrot vermell
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 branca d’orenga
Sal
1 cullerada de pebre vermell
75ml de vinagre de vi
(segons el nostre gust podem utilitzar una vinagre més suau com el de poma o amb
més cos com del de xerès)
300 g oli d’oliva verge
Elaboració
Netegem
les sardines i els hi traiem les escates i les tripes. Les salem, les enfarinem
i les fregim amb oli molt calent. Les reservem.
A
part en una cassola de ferro colat o de fang, hi posem 75 g d’oli i hi sofregim
els alls pelats. A continuació, hi afegim la ceba i els pebrots tallats a tires
primes.
Quan
agafin color, hi afegim una cullerada de pebre vermell i les herbes aromàtiques.
Ho apartem del foc i hi incorporem la resta de l’oli i el vinagre.
Hola Núria. El teu bloc és molt xulo. La Trini em va dir que al Kim li va agradar molt aquestes sardines i apa.... M'he posat a treballar i he fet aquesta recepte, ara reposen i encara no les hem tastat. Ja et diré.....
ResponEliminaMontse Bou