Pàgines

dijous, 2 de gener del 2020

Carn d'olla Alella



Ingredients per a 12 persones
3 porros
4 pastanagues
1 nap i 2 xirivia
1 ceba gran
6 patates
1 Col mitjana, no molt gran
300g cigrons 
¾  pollastre
2 botifarres crues
2 botifarres negres
1/2 gallina n'hi ha prou
750 gr conill de vedella
3 mitjos peus de porc
3 ossos de vedella
3 ossos d'espinada
8 galets per persona
2 pastilles de brou

Pilota bé
          750 gr. Vedella
          750 gr. Porc o butifarres
          4 ous
pa ratllat
farina i julivert

Mandonguilles petites fetes amb botifarres i enfarinades 

Elaboració
He seguit la recepta de la Carme Ruscalleda




Rentar molt bé les carns i els ossos
Pelar i rentar tots el vegetals
Agafar l'olla gran de 22 litres. He posat 11 litres d'aigua mineral. N'hem tingut per fer la sopa de galets i n'ha sobrat per fer un consomé el dia de sant Esteve per 10 persones i encara 1,5 litres que he congelat.
He posat l'aigua i amb l'aigua freda hi he posat la carn i els ossos. Tapar l'olla i controlar quan arrenqui el bull per escumar molt bé les bromeres que aniran apareixent a la superfície. Triga més d'una hora en bullir. Tapar de nou l'olla, salar, afegir les pastilles de brou i deixar coure 60”
Afegir a l'olla les verdures, els porro, el nap, la xirivia, les pastanagues i l'api, que haurem tallat a trossos grossos. Deixar coure 45”
Mentrestant anem preparant la pilota, barregem les dues carns, els 2 ous sencers, el pebre, el julivert i el pa ratllat. Aquest any he agafat pa congelat i l'he picat amb la Thermomix i a anat molt bé. Amassar fina que veiem que queda compacta. He preparat la massa el dia abans.
Afegir a l'olla  les patates i la pilota. Tapar i continuar bullint 15 minuts més
Tirar la col partida en quatre trossos i bullir 5 minuts més.
Finalment tirar a l'olla la botifarra negra, deixar-ho coure 5 minuts més. Apagar el foc i ja tenim la carn d'olla a punt.
Anar preparant la carn d'olla, posar en les safates tots el ingredients: la pilota, la carn, els peus de porc, la gallina, el pollastre, la botifarra negra, els cigrons, la col i les patates i abans de dinar posar-la al forn uns 10' a 180 gram
Retirar de l'olla el caldo que necessitem pels plats que servirem. Anar en compte a deixar caldo a l'olla per mantenir la carn d'olla calenta.
Fer les pilotilles el dia abans
Comptar 8 galets per persona, és correcta i posar-ne una mica més per si algú vol repetir.
Posar els ingredients per separat a dins de bosses, és molt més fàcil d'emplatar.
  • Ha quedat molt bona i n'ha sobrat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada