Ingredients
per a 7 persones i 3 nens
1 pollastres de
pagès tallat a octaus
Oli, sal i
pebre
El suc d’una
llimona
200 gr.
albercocs
400 gr. prunes
100 gr. pinyons
200 gr. panses
de dos colors
Vi ranci
Farigola
Elaboració
Aquest any he
fet partir el pollastre a octaus, perquè es de mes bon repartir i no l’has de
tallar
Netejar bé el
pollastre i salpebrar-lo.
Escalfar el
forn a 180º sense ventilador.
Posar oli en
una safata de forn i el pollastre al damunt, que no quedi apilonat, que quedi
pla.
Fer suc de
llimona i regar el pollastre, posar-li més oli pel damunt i les branquetes de
farigola. Un cop fet tot això ja el podem enfornar.
La cocció està
entre 1h i 30min i 2h segons sigui el pollastre de gros.
Quan veiem que
l’oli ja bull, li tirem el got de vi ranci.
Mentrestant, en
una paella petita amb oli enrossim el pinyons, no deixem que se’ns cremin.
En una altra
paella més gran i amb oli, fregim les prunes, els albercocs i les panses. Quan
estan a mig fregir els hi tirem una mica d’aigua o de brou si en tenim,
d’aquesta manera s’estoven i queden més suaus. Un cop estan fetes li afegim els
pinyons i li donem un parell de voltes.
Quan ja fa una
hora i quart que el pollastre esta al forn i veiem que esta daurant li podem
afegir les fruites, si encara no el veiem una mica ros ens esperem.
Al cap d’un
quart d’hora aproximadament ja tindrem el pollastre fet.
Si durant la
cocció creiem que el pollastre està una mica sec, li afegim una mica del brou
de Nadal.
Ha anat molt
bé, molt més senzill a l’hora de servir i n’hi ha prou per tots, ja que és un
dia que hem menjat l'escudella i la carn d’olla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada