Pàgines

dijous, 2 de gener del 2020

Pollastre de Nadal tallat a octaus
























































Ingredients per a 7 persones i 3 nens
1 pollastres de pagès tallat a octaus
Oli, sal i pebre
El suc d’una llimona
200 gr. albercocs
400 gr. prunes
100 gr. pinyons
200 gr. panses de  dos colors
Vi ranci
Farigola

Elaboració
Aquest any he fet partir el pollastre a octaus, perquè es de mes bon repartir i no l’has de tallar
Netejar bé el pollastre i salpebrar-lo.
Escalfar el forn a 180º sense ventilador.
Posar oli en una safata de forn i el pollastre al damunt, que no quedi apilonat, que quedi pla.
Fer suc de llimona i regar el pollastre, posar-li més oli pel damunt i les branquetes de farigola. Un cop fet tot això ja el podem enfornar.
La cocció està entre 1h i 30min i 2h segons sigui el pollastre de gros.
Quan veiem que l’oli ja bull, li tirem el got de vi ranci.

Mentrestant, en una paella petita amb oli enrossim el pinyons, no deixem que se’ns cremin.
En una altra paella més gran i amb oli, fregim les prunes, els albercocs i les panses. Quan estan a mig fregir els hi tirem una mica d’aigua o de brou si en tenim, d’aquesta manera s’estoven i queden més suaus. Un cop estan fetes li afegim els pinyons i li donem un parell de voltes.
Quan ja fa una hora i quart que el pollastre esta al forn i veiem que esta daurant li podem afegir les fruites, si encara no el veiem una mica ros ens esperem.
Al cap d’un quart d’hora aproximadament ja tindrem el pollastre fet.

Si durant la cocció creiem que el pollastre està una mica sec, li afegim una mica del brou de Nadal.

Ha anat molt bé, molt més senzill a l’hora de servir i n’hi ha prou per tots, ja que és un dia que hem menjat l'escudella i la carn d’olla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada