Pàgines

dijous, 2 d’abril del 2020

Costelles de porc amb salsa agredolça

Costelles de porc


























Ingredients
1 o 2 costelles de porc per persona
Sal
Pebre
Orenga i farigola
Vi ranci
½ llimona
cebes o escalunya
brou
tomàquets xerri opcional
oli

Elaboració
Posar les costelles en una safata d'anar al forn, amanir-les amb sal, pebre, orenga, farigola, llimona i un raig d'oli. Deixar-les marinar una estona. Posar una o dues escalunyes per persona o ceba tallada, també hi podem posar tomàquets xerri partits i algun gra d'all sense pelar. Regar-ho tot amb vi ranci i abocar una mica de brou de verdures.
Escalfar el forn a 180º i posar-hi la safata durant 1h i 45minuts. Anar regant de tant en tant i afegir brou. Ha quedat molt tendres i bones.



Salsa agredolça

 






















Ingredients
1 ceba
¼  pebrot vermell
1 pebrot verd
3 cullerades de sucre morè
1 dl de vinagre.
un pot de pinya  petit
2 pomes golden
una cullerada de Maizena
2 dl de brou
Suc de mitja llimona
3 cullerades ketchup
2 cullerades de soja
pebre verd
1 cullerada de cafè de pebre vermell
una mica de gingebre ratllat
oli i sal

Elaboració
Tallar la ceba i el pebrots .
Posar oli a la cassola quan està una mica calent afegim la ceba i els pebrots, salar-ho.
Deixar que s’estovi tot una mica i afegir la poma  i la pinya tallada a trossos mitjans. Deixar coure una mica.
Afegir la cullerada de Maizena, donar un parell de voltes.
Tirar el brou i el suc de pinya, i a poc a poc es va espessint.
Donar un parell de voltes i anar afegint el que falta: el dl de vinagre,  3 cullerades de ketchup, 2 cullerades de soja, 3 cullerades de sucre, el pebre verd i el pebre vermell, una mica de gingebre i el suc de la llimona. Deixar coure una estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada