Ingredients per a 6 persones
30 plaques de canalons
2 manats d’espinacs
2 safates de xampinyons
Una botifarra
2 carbassons
Ceba
Oli
Pebre
Formatge Gruyère ratllat
Elaboració
Anirem elaborant les diferents verdures i les anirem reservant i al
final muntarem la lasanya.
Espinacs. Bullir els espinacs uns 7 minuts i els escorre’ls.
Posar oli en una paella i fregir els espinacs fins que no tinguin aigua. Posar
una culleradeta de farina, fregir-la amb els espinacs i quan estigui cuita
tirar-hi un raig de llet perquè faci una mica de crema. Reservar.
Xampinyons. Tallar els xampinyons a làmines salpebrar-los, posar oli en una paella i quan estigui calent
afegir-hi els xampinyons deixar que es fregeixin i afegir herbes aromàtiques,
orenga, farigola... i un raig de vi blanc. Esperar que el vi s’evapori i els
xampinyons estiguin una mica daurats. Reservar.
Carbassó, tallar el carbassó a quadrets petits, salar. Posar oli
abundant en una paella i quan estigui calent afegir el carbassó. Fregir-lo el en
un foc potent perquè no s’estovi i es fregeixi. Quan està fet posar-lo en un
colador perquè perdi l’oli. Reservar.
Botifarra, posar oli en
una paella, afegir la ceba tallada petita, deixar que s’estovi i es dauri una
mica, afegir el tomàquet ratllat o be cuit i deixar que es confiti, si en
agrada es pot posar una mica de sucre, afegir la botifarra trinxada al sofregit
i deixar que s’acabi de confitar. Reservar.
Salsa de tomàquet, ratllar el tomàquet. Posar oli en una
cassola, posar-hi el tomàquet amb la sal i el sucre i deixar que es vagi fent
fins que es separi l’oli del tomàquet. Si ens agrada podem posar orenga en la
salsa. Reservar.
Pasta de canelons. Bullir els canalons en una olla gran amb sal
i aigua abundant. Posar-lo d’un en un perquè no s’enganxin i esperar els 10
minuts, acabat el temps posar-los en un atuell amb aigua freda per aturar la
cocció, seguidament posar-los al damunt d’un drap que perdin l’aigua i si cal
s’eixuguen amb un altra drap pel damunt.
Muntar la lasanya. En una safata posar al fons una capa de salsa
de tomàquet i al damunt les plaques de pasta.
I anem alternat una capa de verdura i una de plaques de pasta. Primer
els espinacs, segon els
xampinyons, s’hi pot posar una raig de beixamel, després salsa de botifarra
i la última capa la del carbassó. Per acabar i posar les plaques de pasta i al
damunt la salsa beixamel i el formatge. Posar la safata al forn encès a dalt i
a baix perquè s’escalfi tot i al final solament el gratinador.
Salsa beixamel amb la Thermomix
800 ml de llet
50 g de mantega
70 g de farina
Oli, sal i pebre
Posar una cullerada d’oli i la mantega al vas i 1min/100º/vel 2
Posar la farina i 2min/100/ vel 1
Afegir la llet, la sal i el pebre 5 seg/vel 7 i després 8min/100/vel 4

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada