Ingredients
1.250g de
castanyes
3,5 litres d`aigua
350ml de vi
negre, opcional
2kg de sucre
2g de cremor tàrtar (Mercadona)
Un cúter
Gassa de
farmàcia no gaire espessa.
Elaboració
Agafar un cúter i fer un tall molt poc profund a tot el voltant de la castanya. Començar-la a pelar per la part mes plana de la castanya, es pel lloc que es pela millor. Així la resta és més fàcil. D’aquesta manera no m’ha costat.
Quan tenim totes les castanyes pelades, els hi fem un petit tall a la pell fina amb el cuter, per tot el voltant perquè quan les escaldem ens consti menys de pelar. Per escaldar-les utilitzem dos pots. Posem un pot amb aigua al foc i quan comença a bullir hi posem unes 5 o 6 castanyes, quan faci 5 minuts que bullin, retirem el pot del foc i les anem pelant d'une en una sense treure les altres del pot perquè no es refredin i no ens costin de pelar. Mentrestant posem l'altre pot al foc i quan bulli li tirem 5 i 6 castanyes i repetim el mateix procediment. Hi ha castanyes que costen molt de pelar.
Va molt bé tenir un recipient amb aigua ben freda per poder refrescar els
dits.
He comprovat que si volem reduir una mica el temps entre una i altra cocció no passa res, el que hem d'esperar es que es refredin completament.
Polvoritzem sucre a la Thermomix 30s/vel 5-10.
Afegim la clara i les gotes de llimona i programem 10s/vel6. Quan tenim feta la glaça la posem en una màniga pastissera i anem decorant les castanyes pel damunt.
Agafem un calefactor i amb l'aire fred mirant a les castanyes fins que la glaça està seca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada