Pàgines

dimecres, 11 de novembre del 2020

Marrons glacé

 





















Ingredients

1.250g de castanyes

3,5 litres d`aigua

350ml de vi negre, opcional

2kg de sucre 

2g de cremor tàrtar (Mercadona)

Un cúter

Gassa de farmàcia no gaire espessa.


Elaboració

Agafar un cúter i fer un tall molt poc profund a tot el voltant de la castanya. Començar-la a pelar per la part mes plana de la castanya, es pel lloc que es pela millor. Així la resta és més fàcil. D’aquesta manera no m’ha costat.


Quan tenim totes les castanyes pelades, els hi fem un petit tall a la pell fina amb el cuter, per tot el voltant perquè quan les escaldem ens consti menys de pelar. Per escaldar-les utilitzem dos pots. Posem un pot amb aigua al foc i quan comença a bullir hi posem unes 5 o 6 castanyes, quan faci 5 minuts que bullin, retirem el pot del foc i les anem pelant d'une en una sense treure les altres del pot perquè no es refredin i no ens costin de pelar. Mentrestant posem l'altre pot al foc i quan bulli li tirem 5 i 6 castanyes i repetim el mateix procediment. Hi ha castanyes que costen molt de pelar. 
Va molt bé tenir un recipient amb aigua ben freda per poder refrescar els dits.


Quan les tenim totes pelades, les hem d’embolicar d’una en una amb una gassa, no gaire espessa, i lligar-les amb un cordill. Un cop les tenim embolicades amb la gassa, les posem en un recipient, les cobrim d’aigua, i les deixem reposar durant 2 hores. Les escorrem, i les posem en una cassola ample, que no estiguin massa juntes, i les cobrim amb aigua. Les deixem bullir una hora, fins que estiguin toves.


 Un cop veiem que estan toves, les escorrem, les tornem a posar a la cassola i les cobrim d’aigua i sucre. Per cada litre d’aigua 1kg de sucre. Esperem que bullin i les deixem 10 minuts. Passat aquest temps les retirem. Al cap de 24h repetir l’operació; posar-les a escalfar fins que bullin i deixar les 5 minuts. Aquesta operació la repetim dues vegades més, en total són quatre les vegades que les portem a ebullició. La primera 10 minuts i les 3 últimes 5 minuts. 
He comprovat que si volem reduir una mica el temps entre una i altra cocció no passa res, el que hem d'esperar es que es refredin completament.



Quan s’han refredat, escórrer les castanyes, posar en una safata una tovallola i al damunt un drap fi i anar treien la gassa de les castanyes amb el cúter i deixar que es vagin escorrent al damunt de la safata. Tapar-les amb un drap i deixar-les una nit o 12 hores perquè s'eixuguin bé.




Preparem una glaça amb una clara d'ou, 200g de sucre i 4o5 gotes de llimona.
Polvoritzem sucre a la Thermomix 30s/vel 5-10. 
Afegim la clara i les gotes de llimona i programem 10s/vel6. Quan tenim feta la glaça la posem en una màniga pastissera i anem decorant les castanyes pel damunt.
Agafem un calefactor i amb l'aire fred mirant a les castanyes fins que la glaça està seca.
Tallem trossos de paper d’alumini amb un regla i el cúter, una tira d'alumini la tallem per la mitat i  anem embolicat els marrons glacé.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada