Pàgines

dilluns, 13 de setembre del 2021

Mona de Pasqua

 



1.- Pa de pessic

4 ous

120 g de sucre

120 g de farina (farina amb llevat) o farina de rebosteria

1 pessic de sal

Escalfem el forn a 180º

Col·loquem la papallona  i posem en el vas , els ous i el sucre i programem 6min/37º/vel 4. Quan acabi, tornem a programar 6min/vel 4 sense temperatura. Obrim la tapa i afegim la farina i la sal al voltant de la papallona i programem 4seg/vel3, la mescla en un motlle de 22 cm que prèviament haurem engreixat. Ho posem al forn de 20 a 25minuts a 180º

2.- Almívar

Millor fer-lo el dia abans

Per cada 100 g d’aigua 130 de sucre

Posar el sucre, l’aigua

Programar 7min/100º/vel 2

Es pot utilitzar fred o calent, pel pa de pessic millor fred

 

Si es vol mes espès es pot fer amb 50g d’aigua i 100 de sucre.

 

3.- Crema de rovells

100g sucre

100g d’aigua

6 rovells

1 cullerada d’aigua

 

Posem en el ‘ el sucre i l’aigua i programem 13min/varoma/ve 1 sense posar el got perquè evapori.

Trèiem la tapa perquè  s’evapori.

En un vol posem els 6 rovells d’ous amb una cullerada ’aigua i ho remenem.

Anem afegim  l’almívar reservat sense parar de remenar quan el tenim tot posem la papallona i l’hi aboquem els rovells, programem 11min/90º/vel 1

Podem congelar les clares per altres coses.

 

4.- Sucre glacejat

Ingredients

200g de sucre

Una clara d’ou

4 o 5 gotes de suc de llimona o d’anís

 

Polvoritzar el sucre 30seg/5-10

Afegir la clara, la llimona o l’anís i programar 10seg/vel 6

Posar el glacejat al voltant del pastís amb una espàtula mullada amb aigua calenta. S’ha de deixar reposar unes dues hores fins que el glacejat s’hagi assecat.

 

5.- Fruita confitada

 

Muntar la mona de Pasqua

Quan tenim el pa de pessic fet tallar-lo en tres circumferències

En la primera capa de bescuit posar una mica d’almívar i al damunt crema de rovells. Fer el mateix en la segona capa i en la tercera tornar a posar l’almívar i la crema de rovells però una mica més de quantitat.

Ara ja tenim muntat el pastís i s’ha de posar el sucre glacejat amb una espàtula una mica mullada amb aigua calenta.

Esperar que s’assequi, quan està sec queda mes consistent.

 

Al final posar pel damunt la fruita confitada






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada