1.- Pa de pessic
4 ous
120 g de sucre
120 g de farina (farina amb llevat) o farina de rebosteria
1 pessic de sal
Escalfem el forn a 180º
Col·loquem la papallona i posem en el vas , els ous i el sucre i programem 6min/37º/vel 4. Quan acabi, tornem a programar 6min/vel 4 sense temperatura. Obrim la tapa i afegim la farina i la sal al voltant de la papallona i programem 4seg/vel3, la mescla en un motlle de 22 cm que prèviament haurem engreixat. Ho posem al forn de 20 a 25minuts a 180º
2.- Almívar
Millor fer-lo el dia abans
Per cada 100 g d’aigua 130 de sucre
Posar el sucre, l’aigua
Programar 7min/100º/vel 2
Es pot utilitzar fred o calent, pel pa de pessic millor
fred
Si es vol mes espès es pot fer amb 50g d’aigua i 100 de
sucre.
3.- Crema de rovells
100g sucre
100g d’aigua
6 rovells
1 cullerada d’aigua
Posem en el ‘ el sucre i l’aigua i programem
13min/varoma/ve 1 sense posar el got perquè evapori.
Trèiem la tapa perquè
s’evapori.
En un vol posem els 6 rovells d’ous amb una cullerada
’aigua i ho remenem.
Anem afegim
l’almívar reservat sense parar de remenar quan el tenim tot posem la
papallona i l’hi aboquem els rovells, programem 11min/90º/vel 1
Podem congelar les clares per altres coses.
4.- Sucre glacejat
Ingredients
200g de sucre
Una clara d’ou
4 o 5 gotes de suc de llimona o d’anís
Polvoritzar el sucre 30seg/5-10
Afegir la clara, la llimona o l’anís i programar
10seg/vel 6
Posar el glacejat al voltant del pastís amb una espàtula
mullada amb aigua calenta. S’ha de deixar reposar unes dues hores fins que el
glacejat s’hagi assecat.
5.- Fruita confitada
Muntar la mona de Pasqua
Quan tenim el pa de pessic fet tallar-lo en tres
circumferències
En la primera capa de bescuit posar una mica d’almívar i
al damunt crema de rovells. Fer el mateix en la segona capa i en la tercera
tornar a posar l’almívar i la crema de rovells però una mica més de quantitat.
Ara ja tenim muntat el pastís i s’ha de posar el sucre
glacejat amb una espàtula una mica mullada amb aigua calenta.
Esperar que s’assequi, quan està sec queda mes
consistent.
Al final posar pel damunt la fruita confitada
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada