Pàgines

dimecres, 16 de febrer del 2022

Bacallà a la llauna (adaptació Nandu Jubany)

 


Ingredients per a 4 persones

4 lloms de bacallà de 140-150g

280g de mongetes del ganxet

50 g de farina

125g Oli d’oliva verge extra

Grans d’alls laminats

Pebre vermell dolç i picant

Copa de vi blanc

Julivert

Pebre negre

 

Elaboració

Posar una mica d’oli en una paella antiadherent i posar-hi les mongetes cuites, donar un parell de voltes, posar-hi el pebre negre i reservar en una safata de forn. Col·locar en el forn que tenim a 100º.

Tenir el bacallà dessalat. Arrebossar-lo amb farina, espolsant la que sobre. Fregir-lo en oli abundant i calent (núm.9), començar per la part del llom, donar-li la volta quan esta ben ros. Vigilar que no quedi massa fet ja que perd la consistència. Posar el bacallà al damunt de les mongetes, i espolsar per sobre el pebre vermell dolç i picant. Per nosaltres una mica més de dolç que de picant.

En el mateix oli de fregir el  bacallà posar els alls laminats, quan estan una mica rossos afegir la copa de vi blanc, esperar un minut i tirar-ho al damunt del bacallà i les mongetes.

Per acabar el plat posar-hi el julivert trinxat.

 

 

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada