Pàgines

dimecres, 16 de febrer del 2022

Samfaina (adaptació Carme Ruscalleda)

 Ingredients

3 cebes pelades a talls de 2cm

8 tomàquets madurs ratllats, sense la pell i les granes

2 pebrots vermells tallats de 2x2cm

1 pebrot verd molsut tallat  2x2 cm

1 carbassó sense pelar tallat 2x2 cm

1 albergínia sense pelar tallada de 2x2 cm posar els talls l’albergínia amb sal 15 minuts abans

Sal i pebre blanc

Oli d’oliva verge extra

Elaboració

En una paella ampla i amb un raig d’oli, fer sofregir la ceba fins que quedi rossa, uns 20 minuts. Afegir el tomàquet ratllat i continuar la cocció uns 20 minuts més. Salpebrar i reservar.

En una altra paella amb oli, fer sofregir el pebrot vermell. Quan porta uns 4 minuts afegir-hi el verd i seguir sofregint 8 minuts mes. Incorporar els talls de carbassó i continuar 5 minuts més. Salpebrar.

Escórrer els talls albergínia del suc que ha deixat anar i assecar-los i en una altra paella amb oli saltejar durant uns 7 minuts.

Ajuntar a la paella que hi tenim la ceba i el tomàquet, els pebrot, el carbassó, i l’albergínia i coure-ho durant 3 minuts tot junt. Afinar de sal i pebre i la samfaina ja està llesta.

Possibles plats

Conill amb samfaina, rostir el conill a banda i després afegir-hi la samfaina.

Truita a la paisana

 


 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada