Ingredients per a 2 persones
150g d’arròs
2 cebes de
figueres
2 grans d’all
3 tomàquets madurs
petits
Una sípia
300ml de fumet
Oli
Sal
4 gambes
Si volem un arròs caldós posem, per cada 200g d'arròs 1l. de fumet
Elaboració
Tallar la ceba petita i pelar l’all. Posar oli en una cassola i primer posar-hi l’all que agafi una mica de color, després afegir la ceba, donar un parell de voltes i salar una mica. Deixar que la ceba es vagi coent molt a poc a poc amb el foc ben baix (núm. 3) cobrir-la d’aigua i que es vagi evaporant fins que no quedi gens d’aigua. Ha de quedar de color marró, aquesta cocció pot durar més d’una hora i mitja. Quan la ceba està gairebé feta, treure els grans d’alls.
Mentre es fa
fen la ceba, posar oli en un cassó i quan estigui una mica calent, posar la sípia
tallada a daus, deixar que es dori una mica i quan ja està, cobrir-la amb aigua
i esperar que aquesta s’evapori, d’aquesta manera queda més tendre.
Quan tenim la
ceba feta, posar el tomàquet ratllat, rectificar de sal i sucre i deixar que es
vagi sofregint. Afegir la sípia i que es vagi caramel·litzant tot junt.
Escalfar el
fumet, quan esta bullint, afegir-lo a la cassola, donar un parell de voltes i
posar-hi l’arròs. Per cada volum d’arròs dos d’aigua si es vol més caldós posar
més fumet.
Al final afegir les 4 gambes passades per la paella.
Coure 6 minuts
a foc fort, 6 minuts a foc suau i tapat i 6 minuts de repòs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada