Pàgines

dimecres, 9 de març del 2022

Arròs amb ceba confitada i sípia



Ingredients per a 2 persones

150g d’arròs

2 cebes de figueres

2 grans d’all

3 tomàquets madurs petits

Una sípia

300ml de fumet

Oli

Sal

4 gambes

Si volem un arròs caldós posem, per cada 200g d'arròs 1l. de fumet

Elaboració

Tallar la ceba petita i pelar l’all. Posar oli en una cassola  i primer posar-hi l’all que agafi una mica de color, després  afegir la ceba, donar un parell de voltes i salar una mica. Deixar que la ceba es vagi coent molt a poc a poc amb el foc ben baix (núm. 3) cobrir-la d’aigua i que es vagi evaporant fins que no quedi gens d’aigua. Ha de quedar de color marró, aquesta cocció pot durar més d’una hora i mitja. Quan la ceba està gairebé feta, treure els grans d’alls.

Mentre es fa fen la ceba, posar oli en un cassó i quan estigui una mica calent, posar la sípia tallada a daus, deixar que es dori una mica i quan ja està, cobrir-la amb aigua i esperar que aquesta s’evapori, d’aquesta manera queda més tendre.

Quan tenim la ceba feta, posar el tomàquet ratllat, rectificar de sal i sucre i deixar que es vagi sofregint. Afegir la sípia i que es vagi caramel·litzant tot junt.

Escalfar el fumet, quan esta bullint, afegir-lo a la cassola, donar un parell de voltes i posar-hi l’arròs. Per cada volum d’arròs dos d’aigua si es vol més caldós posar més fumet.

Al final afegir les 4 gambes passades per la paella.

Coure 6 minuts a foc fort, 6 minuts a foc suau i tapat i 6 minuts de repòs.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada