Pàgines

divendres, 19 d’agost del 2022

Arròs negre


Ingredients per 4 persones
500gr de calamars
300g d'arròs
500ml de fumet
1 ceba una mica gran
100g de tomàquet triturat
2 bosses de tinta
200 ml de vi blanc
Oli, sal i pebre
Una mica d’aigua
 
All i oli
Oli
1 ou
Sal
1 gra d’all
 
Elaboració
Tallar la ceba petita. Posar oli en una cassola i afegir la ceba i sofregir-la durant uns 20 minuts.
Ratllar el tomàquet i afegir-lo a la ceba quan estigui cuita, deixar coure uns 10 minuts.
Posar els calamars, tallats al sofregit i ofegar-los durant uns 5 minuts.
Dissoldre la tinta amb una mica d’aigua i posar-la a la cassola.
Afegir el vi blanc i  deixar-ho coure a poc a poc durant uns 30 minuts, si cal es pot afegir una mica d’aigua. Quan faltin 5 minuts posar la sal i el pebre. 
Quan tenim el sofregit fet, posar-hi l'arròs i deixar coure 17 minuts al forn a 180º i la cassola o paella col·locar-la al fons del forn.
 
All i oli
Posar en el vas del minipimer ou, al damunt la sal, l’all que prèviament haurem tallat ben petit i finalment l’oli. Posar el minipimer al fons del vas i no moure’l fins que l’all i oli hagi agafat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada