Ingredients per a dues persones
Un manat de
bledes
2 o 3 grans
d’all
50g de trossos
de pernil salat
Oli, sal, una
caiena
Formatge
emmental
Per la beixamel
400ml de llet
30g de mantega
35g de farina
Sal i pebre
Elaboració
Netejar les bledes amb aigua i separar les fulles de les penques. Tallar les fulles petites i les penques en bastonets de 2 o 3 cm al llarg. Posar una cassola amb aigua a bullir, quan bulli hi posem les penques, han de bullir uns 5’. Posar oli en una paella, afegir els alls laminats i la caiena, esperar que és confitin. Quan comencin a daurar-se, treure la caiena i posar-hi les fulles de bledes. Anar donant voltes perquè es vagin coent, quan veiem que les bledes han deixat anar tota l’aigua afegim els troncs i anem donant voltes, quan es comencen a daurar afegir els trosso de pernil i donar un parell de voltes. Apartar del foc.
Fer la beixamel
amb la Thermomix, que no quedi espessa, més aviat líquida.
En una safata
barrejar les bledes amb la beixamel i posar pel damunt el formatge ratllat.
Escalfar el
forn a 200º i posar-hi la safata, deixar-ho 25’, que faci una crosta. Si volem
al final hi podem posar el gratinador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada