Pàgines

diumenge, 11 de desembre del 2022

Bledes amb pernil i beixamel (adaptació de Martin Berasategui)


Ingredients per a dues persones

Un manat de bledes

2 o 3 grans d’all

50g de trossos de pernil salat

Oli, sal, una caiena

Formatge emmental

Per la beixamel

400ml de llet

30g de mantega

35g de farina

Sal i pebre

 

Elaboració

Netejar les bledes amb aigua i separar les fulles de les penques. Tallar les fulles petites i les penques en bastonets de 2 o 3 cm al llarg. Posar una cassola amb aigua a bullir, quan bulli hi posem les penques, han de bullir uns 5’. Posar oli en una paella, afegir els alls laminats i la caiena, esperar que és confitin. Quan comencin a daurar-se, treure la caiena i posar-hi les fulles de bledes. Anar donant voltes perquè es vagin coent, quan veiem que les bledes han deixat anar tota l’aigua afegim els troncs i anem donant voltes, quan es comencen a daurar afegir  els trosso de pernil i donar un parell de voltes. Apartar del foc.

Fer la beixamel amb la Thermomix, que no quedi espessa, més aviat líquida.

En una safata barrejar les bledes amb la beixamel i posar pel damunt el formatge ratllat.

Escalfar el forn a 200º i posar-hi la safata, deixar-ho 25’, que faci una crosta. Si volem al final hi podem posar el gratinador.

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada