Pàgines

dimecres, 12 de juny del 2024

Costelles de porc amb salsa de cireres (adaptació Joan Roca)


Ingredients per la costella per 4 persones

1kg de costella

Orenga seca

1 branca de romaní fresc

2 culleradetes de sal

30 g d’oli

150ml d’aigua

Pebre negre

Barrejar les herbes, la sal i el pebre i fregar les costelles amb aquesta barreja, deixar-les una hora que es marini. Preescalfar el forn a 180º, posar les costelles  en una safata de forn, regar-les amb l’oli i afegir els 150ml d’aigua. Deixar-les 30minuts a 180 i després baixar el forn a 160º. Les costelles han d’estar entre 1:30 i 2h perquè estiguin tendres. Quan estiguin fetes, guardar-les en una cassola tapada en un lloc tebi.

 Salsa de cireres

300g de cireres

90ml de vi negre

1 culleradeta de sal

20g de mel

60g de mantega.

Trèiem la cua de les cireres, les rentem i les eixuguem. Partim les cireres i trèiem els pinyols, les reservem. En la mateixa safata que hem fet les costelles i posem el vi negre, i desglacem.

En una paella a foc mitjà, hi posem una mica d’oli i les cireres pel cantó que les hem tallat, esperem que es comencin a daurar, llavors hi afegim la mel i deixem que bulli un moment. Afegim el vi negre que tenim en la safata i esperem que perdi l’alcohol. Ja a fora del foc anem afegint la mantega a poc a poc, sense parar de remenar per lligar la salsa.


Cireres envinagrades

100g de cireres

80ml de vinagre balsàmic

Trèiem el pinyol de les cireres les tallem a quarts i les posem en un bol amb el vinagre balsàmic durant 30 minuts

Per acabar, posem la safata amb les costelles al forn durant 15minuta a 190. Trèiem la safata i posem pel damunt la salsa de cireres i les cireres envinagrades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada