Ingredients per la costella per 4 persones
1kg de costella
Orenga seca
1 branca de romaní
fresc
2 culleradetes de sal
30 g d’oli
150ml d’aigua
Pebre negre
Barrejar les herbes, la sal i el pebre i fregar les costelles amb aquesta barreja, deixar-les una hora que es marini. Preescalfar el forn a 180º, posar les costelles en una safata de forn, regar-les amb l’oli i afegir els 150ml d’aigua. Deixar-les 30minuts a 180 i després baixar el forn a 160º. Les costelles han d’estar entre 1:30 i 2h perquè estiguin tendres. Quan estiguin fetes, guardar-les en una cassola tapada en un lloc tebi.
300g de cireres
90ml de vi negre
1 culleradeta de sal
20g de mel
60g de mantega.
Trèiem la cua de les cireres, les rentem i les eixuguem. Partim les cireres i trèiem els pinyols, les reservem. En la mateixa safata que hem fet les costelles i posem el vi negre, i desglacem.
En una paella a foc
mitjà, hi posem una mica d’oli i les cireres pel cantó que les hem tallat,
esperem que es comencin a daurar, llavors hi afegim la mel i deixem que bulli
un moment. Afegim el vi negre que tenim en la safata i esperem que perdi
l’alcohol. Ja a fora del foc anem afegint la mantega a poc a poc, sense parar
de remenar per lligar la salsa.
Cireres envinagrades
100g de cireres
80ml de vinagre
balsàmic
Trèiem el pinyol de
les cireres les tallem a quarts i les posem en un bol amb el vinagre balsàmic
durant 30 minuts
Per acabar, posem la
safata amb les costelles al forn durant 15minuta a 190. Trèiem la safata i
posem pel damunt la salsa de cireres i les cireres envinagrades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada