Pàgines

dilluns, 1 de juliol del 2024

Porro rostit al estil del Joan Roca

 


Ingredients

4 porros tendres

25g maizena

40g d’oli d’oliva

60g de porro picat

250g d’aigua

60g d’avellanes torrades picades

Un pessic de sucre

Un pessic de sal

Nou moscada

20g d’olives negres picades

1cullerada de vinagre balsàmic

45g d’oli d’oliva

Elaboració

Netejar els porros i tallar la punta i la part verda, i retirar la primera capa, opcional.

Preescalfar el forn a 190º i rostir els porros sencers en una safata durant 30 minuts, no cal afegir-li oli ni girar-los. Passat aquest temps deixar-los en el forn 10 minuts més. Els pelem i els tallem a rodanxes.

Per la beixamel, posar oli en un casso a foc suau i escalfem el porro picat, a continuació, hi afegim la maizena i la torrem una mica. Afegim l’aigua, el sucre i la sal. Barrejar sobre el foc vigilant que no s’enganxi. Quan tenim la beixamel feta la retirem del foc i afegim la nou moscada i les avellanes trinxades.

Per la vinagreta, barregem bé les olives trinxades, el vinagre balsàmic i l’oli.

En una safata posem el porros, al damunt la beixamel i a sobre la vinagreta.

                                                                         

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada